Από αρχαιοτάτων χρόνων το κερί ήταν ευρέως διαδεδομένο για ποικίλες χρήσεις. Είναι γνωστό πως το χρησιμοποιούσαν σαν γραφική ύλη, τοποθετώντας μια στρώση επάνω σε πλάκες προκειμένου να γράφουν πάνω σε αυτές.

Στην πορεία των χρόνων το κερί αρχίζει να χρησιμοποιείται περισσότερο για οικιακή χρήση. Τα κεριά αυτά παρασκευάζονται κυρίως από ζωικό λίπος.

Το μελισσοκέρι κάνει την εμφάνιση του από το Μεσαίωνα ακόμη.  Τι είναι όμως το μελισσοκέρι και από που προέρχεται;

Το θαυματουργό μελισσοκέρι, παράγεται από τις μέλισσες προκειμένου να φτιάξουν τις κυψέλες τους και ήταν το πρώτο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή κεριών, για την αντικατάσταση των όσων παράγονταν από ζωικό λίπος, για το απλό λόγω πως η μυρωδιά που ανέδυαν κατά την καύση ήταν πολύ πιο ευχάριστη.

αγνο μελισσοκέριΠως παράγεται το μελισσοκέρι;

Το κερί είναι ένα προϊόν, το οποίο εκκρίνεται από τους κηρογόνους αδένες που η μέλισσα έχει στο θώρακά της. Το πλάθει με τα πόδια και τις σιαγόνες προκειμένου να δημιουργήσει τις κηρήθρες. Οι κηροπλάστριες είναι νεαρές μέλισσες 10 – 15 ημερών, και είναι απαραίτητες για να χτιστούν οι κηρήθρες. Το κερί το οποίο χρησιμοποιούν προκειμένου να καλύψουν το ώριμο μέλι, περιέχει αντιβιοτικές ουσίες, γεγονός που το κάνει ικανό να διατηρεί το μέλι.

Το χρώμα του κεριού μπορεί να διαφέρει και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως μπορεί να γίνουν διαφορετικές προσμίξεις ή να είναι διαφορετικής ποιότητας. Συνήθως η απόχρωση του κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο μέχρι σκούρο καφέ. Κερι με μεγαλύτερη καθαρότητα θεωρείται το ανοιχτόχρωμο. Συγκεκριμένα, το αγνό κερί που παράγεται από τη μέλισσα είναι λευκού χρώματος, ωστόσο καθώς ενσωματώνεται με τη σκόνη, τη γύρη και την πρόπολη, αποκτά όλο και πιο σκούρα απόχρωση.

 

Ποιες όμως είναι οι ιδιότητες του κεριού;

Το κερί λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του χρησιμοποιείται στην επούλωση πληγών, εγκαυμάτων, γενικών δερματικών παθήσεων καθώς και για οδοντική χρήση, όπως για την μείωση της τερηδόνας και της ουλίτιδας.

Πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όμως στα καλλυντικά;

Συχνά μπορούμε να συναντήσουμε το μελισσοκέρι σε προϊόντα καλλυντικής χρήσης όπως, αντηλιακά, make up και βρεφικά προϊόντα. Αυτό συμβαίνει όπως προαναφέραμε λόγω τον ευεργετικών του ιδιοτήτων. Το μελισσοκέρι προσφέρει στην επιδερμίδα πέρα όλων των θρεπτικών του ιδιοτήτων και άμεση ενυδάτωση σε βάθος.

 

Έχετε λοιπόν στην διάθεση σας λίγο μελισσοκέρι και δεν γνωρίζετε πως αν το αξιοποιήσετε;

Παρακάτω σας προτείνουμε ορισμένες καλλυντικές χρήσεις που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν και θα βρείτε πολύ χρήσιμες.

 

Μελισσοκέρι για σκασμένα χείλη

Την επόμενη φορά που θα έχετε σκασμένα χείλη, δοκιμάστε κερί μέλισσας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα βάλσαμο για τα χείλη που περιέχει κερί μέλισσας ή να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας αυτή την απλή συνταγή.

 

DIY lip balm από μελισσοκέρι

Υλικά

  • 2 κ.σ. φιλτραρισμένο κερί μέλισσας
  • 2 κ.σ. βούτυρο καριτέ
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • καθαρά και στεγνά δοχεία για lip balm
  • δοχείο πιρεξ ή μια μπασίνα για να λιώσετε τα υλικά
  • χάρτινο ποτήρι για έκχυση
  • 5–10 σταγόνες έλαιο μέντας ειδικό για υψηλή θερμοκρασία (προαιρετικά, για άρωμα)

Οδηγίες

μελισσοκέρι βιολογικό Ζεσταίνουμε το νερό σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για να λιώσουν τα υλικά.

Κρατήστε τα συστατικά πάνω από τη φωτιά καθώς προσθέτετε το λάδι στην προτίμηση αρώματος που επιθυμείτε (εμείς προτείνουμε μέντα). Στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά.

Τραβήξτε τη μία άκρη του χάρτινου ποτηριού για να δημιουργήσετε ένα μικρό ράμφος για να χύνετε το υγρό μείγμα στα μικρότερα βαζάκια.

Αφού το μείγμα έχει περάσει αρκετές ώρες για να σκληρύνει (στα βαζάκια για lip balm που το έχετε τοποθετήσει) και να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε τα δοχεία με τα καπάκια τους.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φυσικό, κατάλληλο για τρόφιμα λάδι μέντας. Το αιθέριο έλαιο μέντας δεν είναι το ίδιο πράγμα.

DIY Λοσιόν σώματος από μελισσοκέρι σε μορφή μπάρας 

Το κερί μέλισσας ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό προστατεύοντας την επιδερμίδα και αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα. Έτσι,  το καθιστά ένα εξαιρετικό συστατικό για κρέμα σώματος (Ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα)!

Υλικά

  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κίτρινα σφαιρίδια κεριού μέλισσας
  • 7 κ.σ. βούτυρο καριτέ
  • αρωματικό λάδι μελιού (προαιρετικό)
  • καλούπια σαπουνιού σιλικόνης
  • Δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σαν μεζούρα Pyrex
  • ένα δοχείο για αποθήκευση

Εκτέλεση

μελισσοκέριΑνακατέψτε 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 4 κουταλιές της σούπας κίτρινο κερί μέλισσας σε ένα δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε το για 30’’ μέχρι να λιώσει.

Βγάλτε το μπολ προσεκτικά από τον φούρνο μικροκυμάτων γιατί μπορεί να είναι πολύ ζεστό.

Προσθέστε 7 κουταλιές της σούπας βούτυρο καριτέ και ανακατέψτε το μείγμα.

Προσθέστε 1-3 σταγόνες έλαιο με άρωμα μελιού (ή όποιο άλλο θέλετε). Ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάζουμε 6 φόρμες σιλικόνης και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα σε καθεμία.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να σκληρύνει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα, εάν χρειάζεται.

Μόλις σκληρύνει, φροντίστε να αποθηκεύσετε τις μπάρες λοσιόν σε δροσερό, ξηρό μέρος για να αποφύγετε το λιώσιμο.

 

Εσείς πως χρησιμοποιείται το μελισσοκέρι; Αν βρίσκετε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον μοιραστείτε το με τους φίλους σας κάνοντας share.

 

 

Συχνά ακούμε για τα ανθόνερα και πόσα θετικά στοιχεία έχουν για την επιδερμίδα, το σώμα και τα μαλλιά μας. Αρκετοί από εμάς έχουμε δοκιμάσει αρκετές φορές, φαίνεται όμως να μην έχουμε κατανοήσει πλήρως τις ευεργετικές τους ιδιότητες! Συνήθως παρασυρόμαστε από την σκέψη πως πρόκειται απλά για νερό με λίγο άρωμα κάποιο ανθού όμως στην πραγματικότητα δεν υφίσταται κάτι τέτοιο!

Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι είναι τα ανθόνερα και γιατί αξίζει κάποιος να τα ενσωματώσει στην καθημερινότητα του.

Τα ανθόνερα είναι φιλικά προς το δέρμα και ασφαλέστερα για χρήση σε σύγκριση με τα αιθέρια έλαια, και αυτό επειδή δημιουργούνται από την εκχύλιση ανθών, στα οποία περιέχεται μια μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου.

Προσφέρουν την πρώτη δόση θρεπτικών συστατικών και βιταμινών που χρειάζεται το δέρμα μας, ενώ παράλληλα προσφέρουν ευεξία, τόνωση, ενυδάτωση αλλά και ανακούφιση σε σώμα, πρόσωπο και μαλλιά.

Σε πολλές περιπτώσεις θεραπεύουν και δερματικά προβλήματα όπως την ακμή, τα εγκαύματα, τις δερματίτιδες κ.α.

Η χρήση ανθόνερων διατηρεί νωπή την επιδερμίδα και βοηθά την ενυδατική σας κρέμα να απλωθεί και να απορροφηθεί καλύτερα, κλειδώνοντας την υγρασία στο δέρμα.

Τι είναι όμως τα ανθόνερα;

Αρχικά, τα ανθόνερα φτιάχνονται από φυτά, βότανα, και άνθη φυτών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αιθέριων ελαίων. Έτσι, μπορούμε να έχουμε ανθόνερα από χαμομήλι, λεβάντα, μελισσόχορτο, αμεμηλίδα και νερατζιά.

Αρκετοί πιστεύουν πως τα ανθόνερα είναι νερό αρωματισμένο με αιθέριο έλαιο, ενώ πρόκειται για υδροδιαλύματα (προϊόντα απόσταξης βοτάνων και φυτών). Τα πραγματικά ανθόνερα είναι 100% φυσικά ή  βιολογικά και δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα ή συντηρητικά.

Παράγονται κατά την διαδικασία παραγωγής του αιθέριου ελαίου, όπου μαζί με αυτό εξάγεται και το νερό του φυτού. Κατά την απόσταξη του φυτού, τα πτητικά αρωματικά έλαια γίνονται αιθέρια έλαια, ενώ το υδαρές αρωματικό απόσταγμα που απομένει, μας δίνει το ανθόνερο.

Τα ανθόνερα κρατούν ένα σημαντικό μέρος από τα αιθέρια έλαια του φυτού από το οποίο προέρχονται, για αυτό και είναι ιδιαιτέρως ευεργετικά για το δέρμα.

Γιατί όμως να χρησιμοποιήσει κανείς ανθόνερα στην καθημερινότητα του;

Διότι μπορούν να ενισχύσου θετικά την περιποίηση της επιδερμίδας όπως:

  • Προσφέρουν ολοκληρωμένο καθαρισμό της επιδερμίδας
  • Ενυδατώνουν αποτελεσματικά
  • Αποτελούν φυσική τονωτική λοσιόν
  • Προσφέρουν αντισηψία και δρουν ενάντια σε ακμή, μυκητιάσεις και δερματικούς ερεθισμούς
  • Ως ντεμακιγιάζ
  • Για γενική ευεξία, αναζωογόνηση και ευεξία

Επιπλέον, τα ανθόνερα είναι ικανά να χρησιμοποιηθούν στην αρωματοθεραπεία και ως αρωματικά σπρέι χώρου!

Σε επόμενο άρθρο μας θα σας αναλύσουμε ποιο είναι το καταλληλότερο ανθόνερο με βάση την ανάγκη της επιδερμίδας σας. 

Τι είναι σημαντικό να προσέξει κανείς;

Το ανθόνερο θα πρέπει να είναι 100% γνήσιο, καθαρό, βιολογικό, πιστοποιημένο, ψυχρής έκθλιψης προϊόν απόσταξης.

Τα μη πιστοποιημένα ανθόνερα δεν έχουν καμία θεραπευτική ιδιότητα και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς και αλλεργίες.

Για αυτό απευθυνθείτε σε εμάς εδώ https://www.kirpitsas.gr/anthonera/ ώστε να βρείτε το ανθόνερο που ψάχνεται από 100% βιολογικές πιστοποιημένες καλλιέργειες.

Χρειάζεστε οποιαδήποτε συμβουλή;

Μην διστάσετε, στείλτε μας ένα μήνυμα εδώ: info@kirpitsas.gr

Εδώ και χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται λάτρεις των αιθέριων ελαίων. Παρόλα αυτά, υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση γύρω από αυτά, σχετικά με τα οφέλη και τη σωστή χρήση τους.

Ειδικά στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές συγκεχυμένες ή ακόμη και εντελώς εσφαλμένες πληροφορίες γύρω από τα αιθέρια έλαια. Παρακάτω, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στις πιο συχνές από αυτές, όπως για το αν τα αιθέρια έλαια θεραπεύουν, αν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για ισορροπία και ευεξία αλλά καθώς και για το εάν είναι πάντα τόσο φυσικά όσο ισχυρίζονται.

ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ 1: ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ «ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ»

Ως ένα κράμα μειγμάτων, τα αιθέρια έλαια δεν είναι έχουν απίστευτη ποικιλία αλλά και πολλές διαφορετικές ιδιότητες. Έτσι, για παράδειγμα, τα ξυλώδη έλαια μπορούν να βαθύνουν την αναπνοή και να προσφέρουν πιο ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.

Από την άλλη το έλαιο λεβάντας βοηθά στην ανακούφιση του στρες ή των προβλημάτων ύπνου ενώ το έλαιο πορτοκαλιού μπορεί να ανακουφίσει το άγχος και την ένταση και να βελτιώσει την ικανότητα εστίασης.

Άλλα αιθέρια έλαια έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά σχετικά με την μείωση του αριθμού των μικροβίων στον αέρα του περιβάλλοντος, για την εξισορρόπηση ή την ενίσχυση της ευεξίας, καθώς τα αιθέρια έλαια επηρεάζουν πάντα τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική υγεία.

Επιπλέον, ο συνδυασμός αιθέριων ελαίων με πολύτιμα φυτικά έλαια επιτρέπει τη δημιουργία αρωματικών και έντονα θρεπτικών μειγμάτων περιποίησης σώματος. Σε περίπτωση πυρετού, κρυολογήματος, πόνου στους μύες και στις αρθρώσεις καθώς και στην κοιλιακή δυσφορία, οι κομπρέσες με αιθέρια έλαια μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση.

Οι παραπάνω είναι αρκετά καλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσεις ορισμένα αιθέρια έλαια ως μικρο-θεραπεία, ωστόσο δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι ασθενείς που χρήζουν ιατρικής θεραπείας θα μπορούσαν να θεραπευτούν με την βοήθεια των ελαίων καθώς δεν αποτελούν αποδεδειγμένα επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπείες.

ΠΑΡΑΝΟΗ 2: ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΥΓΙΕΙΑ» – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ

Αυτή η δήλωση επίσης δεν είναι σωστή καθώς τα αιθέρια έλαια είναι ενεργά φυτικά συστατικά υψηλής συγκέντρωσης που πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Πολλά από αυτά ερεθίζουν το δέρμα και τους βλεννογόνους. Επομένως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στην καθαρή τους κατάσταση και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή τους βλεννογόνους.

Αυτός είναι επίσης ο λόγος που δεν έχουν καμία δουλειά πάνω ή κοντά σε ανοιχτές πληγές, εκτός εάν κάποιος έμπειρος γιατρός στην αρωματοθεραπεία το συνταγογραφήσει συγκεκριμένα.

Για την περιποίηση του δέρματος, τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μείγματα με οργανικό έλαιο ως βάση.

Επίσης, η κατάποσή τους γενικά δεν συνιστάται. Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν τα αιθέρια έλαια που δηλώνονται ως τρόφιμα και επομένως κατάλληλα για αρωματισμό τροφίμων.

Η κανόνες που ισχύουν εντός ΕΕ ορίζει ότι οι κατασκευαστές πρέπει να αποφασίζουν για έναν συγκεκριμένο τύπο χρήσης και αυτό πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα στην ετικέτα του προϊόντος.

Τα αιθέρια έλαια δηλώνονται γενικά ως για καλλυντική χρήση στο δέρμα ή ως προϊόντα για αρωματισμό χώρων. Η από του στόματος κατάποση δεν προορίζεται και στις δύο περιπτώσεις.

Οι αξιόπιστοι πάροχοι διασφαλίζουν ότι αυτό δηλώνεται σαφώς στις πληροφορίες που είναι τυπωμένες στην ετικέτα του προϊόντος.

ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ 3: ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΘΕΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δυστυχώς αυτό αποτελεί ένα γεγονός που ισχύει. Τα καθαρά έλαια υψηλής ποιότητας εξάγονται μόνο απευθείας από τα φύλλα, τα άνθη, τους σπόρους, τους καρπούς, τα κλαδιά και τις ρίζες του φυτού προέλευσης και δεν αραιώνονται.

Ως εκ τούτου, τα 100 τοις εκατό καθαρά αιθέρια έλαια δεν περιέχουν αρώματα βιοτεχνολογίας, τα οποία, από το νόμο, μπορούν να χαρακτηριστούν ως «φυσικά».

Γι’ αυτό, όταν αγοράζετε αυτά τα προϊόντα, θα πρέπει να ελέγχετε ότι το αιθέριο έλαιο δεν περιέχει συνθετικά ή «πανομοιότυπα στη φύση» πρόσθετα, αλλά ότι είναι απολύτως φυσικό και, αν είναι δυνατόν, από πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια.

Ο λόγος: Τα συνθετικά, με άλλα λόγια τεχνητά παραγόμενα αρώματα, δεν περιέχουν κανένα στοιχείο φυτικής προέλευσης. Έτσι, μέχρι σήμερα, κανένα εργαστήριο δεν έχει καταφέρει να «αναδημιουργήσει» καθαρά αιθέρια έλαια, καθώς αυτά περιέχουν συχνά αρκετές εκατοντάδες ουσίες και ως εκ τούτου επισημαίνονται ως μείγματα πολλαπλών ουσιών.

Εκτός από τα βιολογικά αιθέρια έλαια που περιεγράφηκαν παραπάνω, υπάρχουν και τα λεγόμενα τυποποιημένα αιθέρια έλαια. Σύμφωνα με τη φαρμακοποιία (DAB, AUB -Γερμανία, Αυστρία), πρόκειται για τυποποιημένα έλαια που πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα της φαρμακοποιίας της συγκεκριμένης χώρας όσον αφορά την ποσότητα και την πυκνότητά τους.

Αυτές οι προδιαγραφές εγγυώνται ότι το αιθέριο έλαιο θα είναι πάντα συνεπές ως προς τα συστατικά και τις φυσικές του ιδιότητες.

Εάν ένα φυσικό αιθέριο έλαιο δεν πληροί αυτά τα πρότυπα, προστίθενται συστατικά ίδια με τη φύση ή μεμονωμένα συστατικά όπως η γερανιόλη ή η μενθόλη. Αλλά τότε δεν είναι πλέον ένα αγνό και φυσικό προϊόν!

Εδώ, μπορείτε να βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία βιολογικών αιθέριων ελαίων τα οποία φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την βιολογική τους προέλευση.

Εσείς γνωρίζετε πράγματα που ισχύουν για τα αιθέρια έλαια και ίσως να αποτελούν μικρούς μύθους και παρανοήσεις;

 

Είτε είστε άνθρωποι που σας αρέσει να κατασκευάζετε πράγματα μόνοι σας είτε σας αρέσει να πειραματίζεστε με νέες ιδέες και προϊόντα είτε έχετε κάνει την είσοδό σας, σε ένα νέον κόσμο πιο βιώσιμο όπου θέλετε να γνωρίζετε με ακρίβεια την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείτε και βάζετε στο σώμα σας, τα φυσικά αποσμητικά και οι DIY δημιουργίες αυτών δεν σταματάνε να μας εντυπωσιάζουν ποτέ για την αποτελεσματικότητα τους.

Κάποιοι καλοί λόγοι για να δοκιμάσει κανείς να φτιάξει μόνος του το αποσμητικό του είναι διότι θα επιλέξει από μία γκάμα απόλυτα φυσικών υλών, θα είναι αποτελεσματικό και σίγουρα περισσότερο συμφέρων για την τσέπη του. Επιπροσθέτως, ένα από τα μεγαλύτερα ατού των φυσικών αποσμητικών για την υγεία μας είναι πως δεν ερεθίζουν την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης και επιπλέον, είναι ένας σίγουρος τρόπος να γνωρίζεις πως δεν περιέχουν αλουμίνιο*.

Αν νιώθετε και εσείς πως επιθυμείτε να κάνετε κάτι καλύτερο για την επιδερμίδα σας είτε θέλετε να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας έχουμε να σας προτείνουμε κάποιες εξαιρετικές ιδέες για 2 ειδών διαφορετικής χρήσης αποσμητικά.

Αποσμητικό σε μορφή κρέμας

Υλικά Συσκευασίας:

  • Γυάλινο βάζο
  • Καπάκι

Συστατικά:

  • ¼ της κούπας καφέ βιολογικό έλαιο καρύδας
  • ¼ της κούπας καφέ Κόρν Φλάουρ ή Καλαμποκάλευρο
  • 5-6 κ.σ διαττανθρακιή σόδα χωρίς αλουμίνιου (η γνωστή σε όλους μας μαγειρική σόδα χωρίς αλουμίνιο)
  • 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο επιλογής σας (εμείς προτείνουμε ανάμεσα σε λεβάντα και περισσότερο κιτροειδή αιθέρια έλαια όπως λάιμ, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ κ.α και για πιο ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας αλλά και για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες)

Τρόπος παρασκευής:

Τους θερινούς μήνες (λόγω ζέστης), το έλαιο καρύδας θα είναι ήδη υγρή μορφή, οπότε δεν θα χρειαστεί να το λιώσετε. Η διαδικασία είναι απλή και πολύ γρήγορα. Ανακατεύετε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά μαζί και έπειτα μοιράζετε το μείγμα είτε σε διαφορετικά μικρά βαζάκια είτε σε ένα.

Αποσμητικό σε μορφή Roll On

Υλικά Συσκευασίας:

Γυάλινο Roll-On Μπουκαλάκι ή Πλαστικό (ανάλογα ποιο θα βρείτε)

Συστατικά:

  • 45γρ. έλαιο καρύδας ( fractionated: έχει διαφορετική σύσταση από το κανονικό και δεν αφήνει λιπαρότητα)
  • 13 σταγόνες βιολογικό αιθέριο έλαιο λιβάνι
  • 10 σταγόνες βιολογικό αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο
  • 5 σταγόνες βιολογικό αιθέριο έλαιο λεμόνι
  • 5 σταγόνες βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντα

Τρόπος Παρασκευής:

Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ. Ανακατεύετε καλά και έπειτα τοποθετείτε το μίγμα στο γυάλινο ή πλαστικό δοχείο Roll On που έχετε προμηθευτεί.

 

Προσωπικά έχουμε δοκιμάσει και τις δύο εκδοχές αποσμητικών και δουλεύουνε υπέροχα! Μάλιστα η δημιουργία χειροποίητών «σπιτικών» αποσμητικών, έχει μετατραπεί σε τόσο μεγάλο μεράκι που δεν βλέπουμε την ώρα να φτιάξουμε τόσο για εμάς όσο και για τους αγαπημένους μας.

Σε περίπτωση που δοκιμάσετε τις συνταγές μας θα χαρούμε να λάβουμε feedback σας στα σχόλια μας.

Καλό καλοκαίρι και καλές δοκιμές!

 

*Έρευνες έχουν δείξει πως το αλουμίνιο γενικά και όχι κατ’ αποκλειστικότητα στα αποσμητικά σχετιστεί με καρκίνο του μαστού και την νόσο Αλτσχάιμερ.

 

 

Η εταιρεία μας με χαρά και ενθουσιασμό σας παρουσιάζει τα νέα αιθέρια έλαια της.

Η εμπειρία μας στον τομέα των φυτικών και αιθέριων ελαίων  συναντά την καινοτομία και σας συστήνουμε έξι έλαια.

Ας ξεκινήσουμε:

  1.  Βιολογική Βανίλια – Εκχύλισμα.
  2. Εχινάκεια Βιολογική – Εκχύλισμα.
  3. Κάλαμους Βιολογικό – Αιθέριο Έλαιο.
  4. Κύμινο Βιολογικό – Αιθέριο Έλαιο.
  5. Τζίνκο Βιολογικό – Εκχύλισμα.
  6. Τζίντζερ Πιπερόριζα Βιολογικό – Αιθέριο Έλαιο.

Παρακάτω θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση του καθενός με τις θεραπευτικές και ευεργετικές του ιδιότητες.

Βανίλια Βιολογική – Εκχύλισμα 

Για κοσμητική και μη, χρήση

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο βανίλιας παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης σε αιθανόλη. Πρόκειται για υγρό και με χαρακτηριστική γεύση. Έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Συμβάλει στην αντιμετώπιση  των λοιμώξεων, μολύνσεων και εμπύρετων καταστάσεων. Ιδανικό για καλλυντική χρήση. Κατάλληλο και για αρωματοθεραπεία, με χαλαρωτική κατευναστική επίδραση

 

 

 

 

Εχινάκεια ΒΙολογική – Εκχύλισμα 

 

Για κοσμητική χρήση. 

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο εχινάκειας παράγεται με την μέθοδο εκχύλισης μέσω υπερήχων από ολόκληρο το φυτό (Echinacea purpurea).

Έχει ανοιχτό καφέ χρώμα με χαρακτηριστικό άρωμα.
Κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα με τάση ακμής. Βοηθάει στην επούλωση πληγών. Ικανό για ίαση δερματοπαθειών, έρπητα, ηλιακών εγκαυμάτων και εκδορών. Ιδανικό για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

 

Κάλαμους Βιολογικό – Αιθέριο Έλαιο      

 

Για κοσμητική χρήση. 

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κάλαμους έχει κίτρινο εως καφέ χρώμα. Γήινο άρωμα με ελαφρές πικρές νότες. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και την πέψη.
Κατάλληλο για καλλυντική χρήση καθώς και για αρωματοθεραπεία ως τονωτικό αισθήσεων και βελτιωτικό των αδυναμιών.

 

 

 

 

Κύμινο Βιολογικό 

 

Και κοσμητική και μη χρήση. 

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κύμινου έχει ελαφρά κίτρινο-πράσινο χρώμα και ζεστό διαπεραστικό άρωμα μπαχαρικού. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται ως θερμαντικό ανακουφίζοντας από μυϊκούς πόνους και πονοκεφάλους. Τονώνει τον οργανισμό και επιδρά θετικά στο αναπνευστικό, κυκλοφορικό, νευρικό, πεπτικό και απεκκριτικό σύστημα. Τα άρωμα του βοηθάει και στην ψυχολογία απαλλάσσοντας από άγχος και στρες.

 

 

 

Τζίνγκο Βιολογικό  – Εκχύλισμα 

 

Για κοσμητική χρήση.

Το βιολογικό  αιθέριο έλαιο Τζίνγκο παράγεται με τη μέθοδο εκχύλισης υπερήχων σε βάση γλυκερίνης. Είναι υγρό με χαρακτηριστικό άρωμα και χρώμα. Ενισχύει την απόδοση της μνήμης. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ παράλληλα αυξάνει την υγρασία και την ελαστικότητα του δέρματος. Καθαρίζει, αναζωογονεί και προετοιμάζει το δέρμα για την βέλτιστη απορρόφηση των προϊόντων φροντίδας, όπως κρέμες και λοσιόν.

 

 

 

Τζίντζερ Πιπερόριζα – αιθέριο έλαιο 

 

Για κοσμητική και μη, χρήση. 

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Τζίντζερ είναι ιδανικό για φαρμακευτική χρήση. Ενισχύει την υγεία της καρδιάς, μειώνει τις φλεγμονές, προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις, βελτιστοποιεί την πέψη, διεγείρει το ανοσοποιητικό και προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα. Ανακουφίζει από τον πόνο, το πρήξιμο και την ταλαιπωρία στις αρθρώσεις.

 

 

 

Αυτά ήταν εν συντομία τα καινούργια αιθέρια έλαια στη σειρά της Kirpitsas Ingredients. Για περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τα αιθέρια έλαια είναι ενώσεις που εξάγονται από τα φυτά. Τα έλαια συλλαμβάνουν το άρωμα και τη γεύση του φυτού, που ονομάζεται επίσης και  «ουσία» (Essence). Οι μοναδικές αρωματικές ενώσεις που χαρακτηρίζουν το κάθε αιθέριο έλαιο προσδίδουν αυτή την χαρακτηριστική «ουσία».

Η λήψη των αιθέριων ελαίων γίνεται με τη μέθοδο της απόσταξης (μέσω ατμού και/ή νερού) ή με τεχνητές μεθόδους, όπως η ψυχρή έκθλιψη. Αφού εξαχθούν τα αρωματικά χημικά, συνδυάζονται με έλαια βάσης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που να είναι έτοιμο για χρήση. Ο τρόπος παραγωγής των αιθέριων ελαίων είναι σημαντικός, καθώς τα αιθέρια έλαια που λαμβάνονται μέσω χημικών διεργασιών δεν θεωρούνται »αληθινά» αιθέρια έλαια.

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται συχνά στην αρωματοθεραπεία. Αυτά είτε εισπνέονται είτε αραιώνονται και έπειτα χρησιμοποιούνται για εντριβές. Επίσης τα αιθέρια έλαια έχουν πολλές χρήσεις και εκτός της αρωματοθεραπείας. Πολλοί τα χρησιμοποιούν σαν αποσμητικό στο σπίτι ή για να φρεσκάρουν αρωματικά τα ρούχα τους. Χρησιμοποιούνται επίσης σε καλλυντικά και υψηλής ποιότητας φυσικά προϊόντα.

Εν κατακλείδι παρατηρούμε ότι τα αιθέρια έλαια διατηρούν τη φυσική μυρωδιά και γεύση της πηγής τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δέρμα και να εισπνέονται, πέραν της αρωματοθεραπείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καλλυντικά ή και στο σπίτι (αποσμητικό χώρου, αντικουνουπικό) και τέλος μόνο όσα αιθέρια έλαια εξάγονται με τη μέθοδο της απόσταξης και της ψυχρής έκθλιψης είναι αγνά και υψηλής ποιότητας.