Υπάρχουν αρκετά έλαια που εμφανίζονται καθημερινά στο skincare ως ο απόλυτος βοηθός για την ενυδάτωση της επιδερμίδας,  την θρέψη και την θεραπεία από διάφορε δερματικές παθήσεις. Συνήθως δύο έλαια που συναντώνται ευρέως είναι η καρύδα και το τζοτζόμπα.

Σίγουρα τα δύο αυτά έλαια αποτελούν εξαιρετικά προϊόντα αλλά όταν πρόκειται να ψάξουμε για λάδια που μπορούν να δράσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά στο skincare αξίζει να ψάξετε λίγο περισσότερο. Και για ποιο λάδι θα μιλήσουμε στην προκειμένη περίπτωση; Φυσικά για το έλαιο Μαρούλα.

Το Βιολογικό Έλαιο Μαρούλα με μια ματιά

ΕΙΔΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ: Μαλακτικό

ΚΥΡΙΑ ΟΦΕΛΗ: Κλειδώνει την ενυδάτωση και μαλακώνει το δέρμα, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ: Το λάδι Marula είναι καλό για όλους τους τύπους δέρματος, ωστόσο, όπως και με τα περισσότερα έλαια, είναι ιδανική επιλογή για όσους έχουν πολύ ξηρό ή σκασμένο δέρμα.

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ: Το λάδι Marula μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ: Δεν υπάρχουν γνωστά συστατικά με τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προϊόντα τα οποία έχουν ενεργά συστατικά (ρετινοειδή, πεπτίδια, αντιοξειδωτικά) για να τα σφραγίσει στο δέρμα και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά τους.

ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ: Δεν υπάρχουν επί του παρόντος γνωστά συστατικά που θα αλληλοεπιδράσουν αρνητικά με το έλαιο marula. Θα συμβουλεύαμε να αποφύγετε την συνεχόμενη χρήση ελαίων σε καθημερινή βάση στο πρόσωπο σας ώστε να μην διαταράσσετε η ισορροπία του δέρματος.

Τι είναι το έλαιο Μαρούλα;

Το έλαιο Marula είναι ένα φυσικό έλαιο που προέρχεται από το δέντρο marula (τεχνική ονομασία: Sclerocarya birrea) που βρίσκεται στην υποσαχάρια τροπική Αφρική. Το λάδι μπορεί να προέρχεται είτε από τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους ή τον καρπό του εν λόγω δέντρου. Ο ξηρός καρπός μπορεί να βραστεί, οι σπόροι να συμπιεστούν ή να επεξεργαστούν ώστε να διεξαχθεί. Σημαντικό γεγονός αποτελεί το πώς στην Αφρική χρησιμοποιείται στην Αφρική εδώ και αιώνες ως θεραπεία για πολλές δερματικές παθήσεις.  Στην πιο καθαρή του κατάσταση, το λάδι είναι ανοιχτό κίτρινο χρώμα με ένα ελαφρύ άρωμα ξηρού καρπού.

Ποια είναι τα οφέλη από το λάδι Μαρούλα για την επιδερμίδα ;

Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα λάδια, έτσι και το έλαιο Μαρούλα, αποτελεί ένα εξαιρετικό ενυδατικό για την επιδερμίδα. Τα οφέλη του όμως δεν σταματούν εκεί.

  • Κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα
  • Δεν φράσει τους πόρους
  • Έχει αντιοξειδωτική προστασία
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και Ε
  • Αποτρέπει το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούνται από τις ακτίνες UV και την ρύπανση
  • Έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση
  • Περιέχει αμινοξέα και συγκεκριμένα L-αργινίνη και γλουταμικό οξύ, τα οποία έχουν επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες
  • Βοηθάει στην μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων
  • Έχει αντιφλεγμονώδες δράση
  • Προετοιμάζει το δέρμα ώστε να διεισδύσουν ευκολότερα τα υπόλοιπα προϊόντα του skincare

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο Μαρούλα;

Όπως με τα περισσότερα έλαια, μπορείτε είτε να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν είτε να το βρείτε ενσωματωμένο σε διάφορα προϊόντα περιποίησης.

Εμείς θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο Μαρούλα ατόφιο και να το αναζητήσετε στην πρώτη μορφή καθώς οι ιδιότητες του είναι πολύ πιο ενισχυμένες, σε υψηλότερη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα πιο αποτελεσματικές.

Σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσετε όπως παραπάνω, δηλαδή μόνο του,  τότε εφαρμόστε το στο τέλος του skincare σας την νύχτα ή πριν από το αντηλιακό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς το έλαιο Μαρουλα; Μπείτε εδώ: https://www.kirpitsas.gr/product/maroyla-viologiki-maroula-oil-cold-pressed-organic/

 

Αφήστε μια Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε HTML tags και attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>