Κωδικός προϊόντος: 91010 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Rosa Canina Seed Extract / Fruit Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 Περιγραφή: Το βιολογικό έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου παράγεται από τους σπόρους του τριαντάφυλλου Rosa Canina με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης.

Δεν πρέπει να συγχέεται με το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου το οποίο εξάγεται από τα άνθη. Το βιολογικό έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου, από την άλλη πλευρά, είναι ένα λιπαρό έλαιο από τους σπόρους του τριαντάφυλλου.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου είναι ένα πορτοκαλί-κόκκινο υγρό με χαρακτηριστικό άρωμα. Έχει ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα σε άλφα-λινολενικό οξύ και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα. Σε μικρότερες συγκεντρώσεις βρίσκονται το λινελαϊκό οξύ, το τρανς-ρετινοϊκό οξύ, οι β-καροτίνες και η βιταμίνη Α.

Εφαρμογή σε καλλυντικά:  Χάρη στη σύνθεση των υπέροχων συστατικών (όπως το λινελαϊκό και α-λινολενικό οξύ, το τρανς-ρετινοϊκό οξύ, οι β-καροτίνες, η βιταμίνη Α και οι τοκοφερόλες), το βιολογικό έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου λέγεται ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αναπλαστική δράση. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λινελαϊκό οξύ, το έλαιο από τριαντάφυλλο είναι καλά ανεκτό από το δέρμα, εύκολο στην επάλειψη ενώ απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει μια δυσάρεστη λιπαρή αίσθηση στο δέρμα. Το βιολογικό έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο, τα μάτια, τα μαλλιά, τα χέρια και τα νύχια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως λάδι σώματος ή μασάζ και ακόμη και σε αλοιφές ψωρίασης. Το στρεσαρισμένο, ξηρό και σκασμένο δέρμα αποκτά και πάλι μια λαμπερή εμφάνιση με βελούδινη αίσθηση έπειτα από την εφαρμογή του ελαίου. Το έλαιο από σπόρους τριαντάφυλλου αναγεννά το δέρμα, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου στο συνδετικό ιστό και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα.

Εφαρμογή σε τρόφιμα: Το βιολογικό έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου χρησιμοποιείται κυρίως σε καλλυντικά προϊόντα. Σε μικρές ποσότητες, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να τελειοποιήσει και να ενισχύσει επιδόρπια, σαλάτες και smoothies.