Κωδικός προϊόντος: 4107-S Κατηγορία:

INCI-Ingredients: HELICHRYSUM ITALICUM OIL

EINECS: 289-918-2

CAS: 90045-56-0

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου αποκτάται από τα φύλλα και τα κοτσάνια του λουλουδιού Helichrysum angustifolium με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι 0.07 και 0.09%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Έχει μία  ζεστή και έντονη μυρωδιά μελιού η οποία συνοδεύεται από απαλές  νότες τσαγιού. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Τα κύρια συστατικά είναι ανυδρίτης, ισομερή πινενίου και λιμονένιο.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου από Ελίχρυσο έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Για μεγάλο χρονικό διάστημα το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου αποκαλούνταν και έλαιο αιματώματος. Δρα σαν αντιφλεγμονώδες όταν εφαρμόζεται απευθείας στην τραυματισμένη περιοχή και έχει και αναλγητικές επιδράσεις. Επιπλέον το έλαιο δρα σαν αντιπηκτικό και μπορεί να εμποδίσει την πήξη του αίματος σε ασθενείς που είναι επιδεκτικοί σε θρόμβωση. Σε περίπτωση βρογχίτιδας ( φλεγμονή της άνω αναπνευστικής οδού), ιγμορίτιδας ή ρινίτιδας, το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου είναι αποχρεμπτικό (βλεννολυτικό) και βοηθάει στην καταπολέμηση του βήχα. Χρησιμοποιείται καλύτερα σαν έλαιο μπάνιου, εντριβής ή επικάλυψης.

Στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου εκτιμάται για την χαλαρωτική και ηρεμιστική δράση του. Όταν χρησιμοποιείται σαν αλοιφή, έλαιο μπάνιου ή σε αρωματικά κεριά, το άγχος, το stress και η καταθλιπτική διάθεση μετριάζονται. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνει τα νεύρα, έχοντας θετική επιρροή κατά της αδυναμίας, της νευρικής κούρασης και συναισθηματικών τραυμάτων. Γι’ αυτό το λόγο προτείνεται η χρήση του σε αρωματικά χώρου και έλαια μπάνιου.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.