Κωδικός προϊόντος: 5021-S Κατηγορία:

Ποιότητα: Συμβατικό

INCI-name: Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Για τη δημιουργία του αποσμησμένου Αμυγδαλέλαιου οι καρποί του συγκομίζονται το φθινόπωρο. Τα κελύφη αφαιρούνται, οι πυρήνες χωρίζονται, οι σπόροι αφαιρούνται και ξηραίνονται. Στη συνέχεια, οι σπόροι αμυγδάλου υπόκεινται στη διαδικασία ψυχρής έκθλιψης, το έλαιο διαχωρίζεται από τη φάση νερού, μεταγγίζεται και φιλτράρεται. Στη συνέχεια το έλαιο υπόκειται στη διαδικασία απομάκρυνσης της οσμής του (refining).

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το Αμυγδαλέλαιο είναι ένα σχεδόν άχρωμο υγρό με ουδέτερο άρωμα.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το Αμυγδαλέλαιο θεωρείται πραγματικός θησαυρός μεταξύ των καλλυντικών ελαίων. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή ελαίων δέρματος, ελαίων μασάζ, ελαίων μπάνιου, προϊόντων περιποίησης χειλιών, αλοιφών, κρεμών, προϊόντων βρεφικής φροντίδας και προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Διεισδύει καλά στο δέρμα και επαναφέρει την ισορροπία των λιπιδίων του δέρματος. Φέρνει λοιπόν ανακούφιση στο ερεθισμένο, ξηρό δέρμα και τα μαλλιά.