Κωδικός προϊόντος: 4021-S Κατηγορία:

Botanical name: Cinnamonum cassia

Plant part: Leaves

INCI-Ingredients: CINNAMONUM CASSIA LEAF OIL

CAS: 8007-80-5

EINECS CAS: 84961-46-6

EINECS: 284-635-0

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο φύλλων Κανέλας (Κασσίας) αποκτάται από τα φύλλα, τα κλαδιά και τον κορμό του φυτού cinnamon cassia (Cinnamomum aromaticum or Cinnamomum cassia) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.5 και 1.9%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο φύλλων Κανέλας (Κασσίας) είναι ένα ελαφρά κολλώδες, κίτρινο προς καφετί υγρό. Έχει χαρακτηριστική πικάντικη-αρωματική μυρωδιά, η οποία συνοδεύεται από νότες κανέλας. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 3 αιθανόλη 70%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Το κύριο συστατικό με περιεκτικότητα έως και 80% είναι η ουσία cinnamal. Επίσης περιλαμβάνονται σε αξιοσημείωτες ποσότητες κινναμική αλκοόλη, κινναμικό οξύ, βενζαλδεϋδη και κουμαρίνη.

Εφαρμογές: Όσον αφορά τη χρήση του αιθέριου ελαίου φύλλων Κανέλας (Κασσίας) στον ιατρικό τομέα, έχουν παρατηρηθεί μερικές εφαρμογές του κατά την πάροδο του χρόνου. Το αιθέριο έλαιο Κασσίας είναι εξαιρετικά βακτηριοκτόνο με ευρύ φάσμα θετικών Γκραμ και αρνητικών Γκραμ βακτηρίων. Η εφαρμογή του γίνεται μέσω εισπνοής και λουτρών. Επίσης δρα και κατά ορισμένων μυκήτων (μυκητοκτόνο) όπως η Κάντιντα, ο Ασπέργιλλος και οι αντίστοιχες αφλατοξίνες.

Στη βιομηχανία καλλυντικών, το αιθέριο έλαιο φύλλων Κανέλας (Κασσίας) χρησιμοποιείται για τη σύνθεση αρωμάτων ανατολίτικου τύπου. Λόγω των ισχυρών βακτηριοκτόνων ιδιοτήτων του, το αιθέριο έλαιο φύλλου κασσίας βρίσκει εφαρμογή σε στοματικά διάλυματα και οδοντόκρεμες.

Το αιθέριο έλαιο φύλλων Κανέλας (Κασσίας) χρησιμοποιείται από την αρωματοθεραπεία ως αγχολυτικό και κατά των διαταραχών καταθλιπτικής διάθεσης. Βοηθάει στην σταθεροποίηση και ενδυνάμωση το κεντρικού νευρικού συστήματος όταν χρησιμοποιείται σαν αρωματικό κερί, ως λουτρό και ως λάδι για μασάζ. Παρομοίως οι τονωτικές και διεγερτικές ιδιότητες λαμβάνονται υπόψιν κατά της κοπώσεως.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.