Κωδικός προϊόντος: 10263 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Linum Usitatissimum Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Food + Cosmetic Ingredient 

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό Λινέλαιο παράγεται από τους σπόρους του φυτού με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και έπειτα φιλτράρεται.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό Λινέλαιο είναι χρυσοκίτρινο και έχει μια χαρακτηριστική μυρωδιά λιναρόσπορου. Χαρακτηρίζεται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε άλφα-λινολενικό οξύ.

Εφαρμογή στα καλλυντικά: Το βιολογικό Λινέλαιο προσφέρει πολύτιμα συστατικά στον τομέα των καλλυντικών. Αναπληρώνει τα πολύτιμα λιπαρά οξέα του δέρματος και το διατηρεί ελαστικό, κάτι που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το ξηρό δέρμα. Χρησιμοποιείται σε κρέμες, λοσιόν, αλοιφές και λάδια σώματος. Σε σαμπουάν, μαλακτικά και θεραπείες, το βιολογικό Λινέλαιο ενισχύει τα μαλλιά και προάγει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Εφαρμογή στα τρόφιμα: Το βιολογικό Λινέλαιο είναι εξαιρετικό για ντρέσινγκ, μούσλι και smoothies καθώς και για την ενίσχυση πικάντικων πιάτων. Δεν πρέπει να θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες έτσι ώστε να διατηρηθούν τα πολύτιμα συστατικά του.