Κωδικός προϊόντος: 10183 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Oenothera Biennis Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10,DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή

Το νυχτολούλουδο  είναι ένα γνωστό θεραπευτικό φυτό το οποίο  είναι επίσης δημοφιλές ως φυτό κήπου. Τα ελαφρώς χρυσά άνθη του ανοίγουν μόνο το βράδυ. Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι ένα ελαφρώς κιτρινοπράσινο έλαιο με έντονη οσμή.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το έλαιο νυχτολούλουδου έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λινελαϊκό οξύ και περιέχει το σπάνιο γ-λινολενικό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Στα καλλυντικά, με την  εξαιρετική σύνθεση των λιπαρών οξέων του, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του ξηρού και μολυσματικού δέρματος αλλά και για να καταπραΰνει την ψωρίαση και την νευροδερματίτιδα. Επιπλέον, έχει καθιερωθεί ως θεραπεία για το ώριμο δέρμα και ως έλαιο προσώπου. Λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του το έλαιο νυχτολούλουδου αναμειγνύεται με πιο σταθερά καλλυντικά έλαια όταν χρησιμοποιείται για εξωτερική εφαρμογή.

Οι θρεπτικές ιδιότητες  του ελαίου από νυχτολούλουδο επιβεβαιώθηκαν σε μια κοσμητολογική μελέτη από τον Dr. Hauck R & D GmbH τον Οκτώβριο του 2015. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα  από εμάς.

Εφαρμογή σε τρόφιμα

Το έλαιο νυχτολούλουδου ξεχωρίζει λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε λινελαϊκό οξύ και γ-λινολενικό οξύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έλαιο χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής στην εναλλακτική ιατρική.