Κωδικός προϊόντος: 10285 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Punica Granatum Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

ΠιστοποιήσειςGR-BIO-10 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό έλαιο Ροδιού παράγεται από τους αποξηραμένους και καθαρισμένους σπόρους του ροδιού Punica Granatum με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και έπειτα φιλτράρεται.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό έλαιο Ροδιού είναι χρυσοκίτρινο και έχει ένα ελαφρύ άρωμα ξηρών καρπών. Στην καρδιά του βιολογικού ελαίου Ροδιού βρίσκεται ένα σπάνιο ωμέγα-5 λιπαρό οξύ, το πουνικικό οξύ. Αυτό το ενεργό συστατικό καλλυντικών περιέχεται στο έλαιο σε επίπεδο άνω του 60%. Μαζί με τα φλαβονοειδή, τις πολυφαινόλες και τις φυτοορμόνες που περιέχει, το λάδι έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Εφαρμογή στα καλλυντικά: Με το ασυνήθιστο φάσμα λιπαρών οξέων του, υποστηρίζει το σχηματισμό νέων κυττάρων. Έχει αναπλαστική, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνει την ερυθρότητα και ενισχύει το λιπιδικό στρώμα του δέρματος καθώς και τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. Είναι ιδανικό για ώριμες, απαιτητικές καθώς και εύθραυστες επιδερμίδες. Είναι επίσης εξαιρετικό σε γαλακτώματα για ευαίσθητες, ατοπικές και εκζεματικές επιδερμίδες. Το ξηρό δέρμα επωφελείται από τις αναγεννητικές ιδιότητες του ελαίου σε ορούς, ενισχυτικά και θεραπείες. Χρησιμοποιείται σε προϊόντα μετά τον ήλιο, καθώς βελτιώνει το ερεθισμένο και κατεστραμμένο δέρμα από τον ήλιο.

Εφαρμογή στα τρόφιμα: Το βιολογικό έλαιο Ροδιού χρησιμοποιείται για τη βελτίωση και την ενίσχυση των επιδορπίων, των μούσλι ή των smoothies. Σε συνδυασμό με άλλα λάδια, προσθέτει μια εξωτική νότα σε σαλάτες και πιάτα λαχανικών.