Κωδικός προϊόντος: 10325 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Elaeis Guineensis Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το ακατέργαστο Φοινικέλαιο έχει ένα πορτοκαλί προς κόκκινο χρώμα, γι’ αυτό το λόγο ονομάζεται και κόκκινο Φοινικέλαιο. Το αποσμημένο Φοινικέλαιο έχει λευκό χρώμα.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Στα καλλυντικά το Φοινικέλαιο χρησιμοποιείται παρόμοια με το έλαιο καρύδας για την παραγωγή σαπουνιού και κρέμες σώματος. Το έλαιο του φοίνικα λιώνει σε θερμοκρασία σώματος (σημείο τήξεως 35-40°C) δημιουργώντας μία αίσθηση δροσιάς στο δέρμα. Εκ φύσεως, το κόκκινο Φοινικέλαιο περιέχει αντιοξειδωτικά καροτενοειδή που συμβάλουν στην προστασία του δέρματος. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ και κορεσμένο παλμιτικό οξύ κάνει το δέρμα ωραίο και απαλό.

Εφαρμογή σε συμπληρώματα διατροφής

Το έλαιο του φοίνικα χαρακτηρίζεται για την καλή του αντοχή στη θερμότητα, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας κορεσμένων λιπαρών οξέων. Γι’ αυτό το λόγο  είναι ιδανικό για τηγάνισμα και  ψήσιμο. Στην παραγωγή τροφίμων το φοινικέλαιο είναι δημοφιλές για την παραγωγή γλυκών, σοκολάτας και ειδών ζαχαροπλαστικής. Σε αυτά τα προϊόντα δίνει ένα ωραίο εφέ λιωσίματος.