Κωδικός προϊόντος: 10335 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Ribes Nigrum Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10,DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή: Το έλαιο σπόρων φραγκοστάφυλου είναι  ιδιαιτέρως σπάνιο. Το σκούρο, κίτρινο-πράσινο έλαιο έχει μια χαρακτηριστική, ελαφριά γεύση καρπού και μια ειδική σύνθεση λιπαρών οξέων.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το έλαιο φραγκοστάφυλλου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα άλφα-  και γάμμα-λινολενικά οξέα, καθώς και στο σπάνιο στεαριδονικό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το έλαιο σπόρων φραγκοστάφυλου περιέχει πολυακόρεστα και «φιλικά» προς το περιβάλλον λιπαρά οξέα. Το λάδι ενισχύει και ενεργοποιεί το μεταβολισμό του δέρματος και επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.Στα καλλυντικά, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του ξηρού, φλεγμονώδους, ώριμου και υπερευαίσθητου δέρματος, καθώς και στο ρυπαρό και επιρρεπές σε ακμή δέρμα.Το έλαιο σπόρων φραγκοστάφυλου είναι δημοφιλές για χρήση σε αντιγηραντικά προϊόντα και έλαια προσώπου.