Κωδικός προϊόντος: 10620 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Hippophae Rhamnoides Fruit οil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10 ,DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή

Το έντονα χρωματισμένο κόκκινο-πορτοκαλί έλαιο ιπποφαούς συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες πηγές καροτενοειδών, ενώ επίσης, περιέχει και πολλές άλλες σημαντικές φυτικές ουσίες. Αυτό το καθιστά ένα από τα πιο πολύπλοκα έλαια ενεργών συστατικών στα φυσικά καλλυντικά. Η απαλή εκχύλιση με την χρήση διοξειδίου του άνθρακα, προστατεύει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά κατά την παραγωγή του ελαίου. Ακριβώς όπως και με κάθε βιολογικό μας προϊόν,  συλλέγουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες, μαζί με έμπειρους προμηθευτές για την εξαγωγή πολύτιμου ελαίου.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το έλαιο ιπποφαούς περιέχει παλμιτολεϊκό οξύ το οποίο είναι σπάνιο στα φυτικά έλαια. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σχεδόν όλων των λιποδιαλυτών βιταμινών.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Το έλαιο ιπποφαούς είναι ένα εξαιρετικό λάδι για το δέρμα, καθώς περιέχει πολλές βιταμίνες και χρωστικές ουσίες. Το παλμιτολεϊκό οξύ αποτελεί το ένα τρίτο του ελαίου και δρα θρεπτικά και προστατευτικά στο δέρμα. Αυτή η δράση υποστηρίζεται από τοκοφερόλες και καροτενοειδή. Επιπλέον, είναι ιδανικό για την φροντίδα του δέρματος μετά από έκθεση στον ήλιο, καθώς το λάδι βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος που έχει καεί. Τα ώριμα, ρυπαρά και επιρρεπή σε ακμή δέρματα ωφελούνται από το έλαιο επίσης. Λόγω των ισχυρών χρωστικών ιδιοτήτων του, το λάδι χρησιμοποιείται μόνο σε μικρές ποσότητες.

Εφαρμογή σε τρόφιμα

Το έλαιο ιπποφαούς είναι ένα πολύτιμο μαγειρικό λάδι που χρησιμοποιείται για το ραφινάρισμα γλυκών πιάτων.