Κωδικός προϊόντος: 3041-S Κατηγορία:

Botanical name: Acorus Calamus

INCI-Ingredients:ACORUS CALAMUS ROOT OIL

Plant part: Root

CAS: 84775-39-3

EINECS: 283-869-0

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κάλαμους λαμβάνεται με απόσταξη με υδρατμό των ριζών του γνήσιου Κάλαμου (Acorus calamus). Η απόδοση κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 3,5%. Το φυτό calamus (Acorus calamus) είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό, ανήκει στο γένος calamus (Acorus) στην οικογένεια των Acoraceae και προέρχεται από την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία και επομένως είναι επίσης γνωστό ως ινδικό calamus.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κάλαμους είναι υγρό, κίτρινο έως καφέ χρώματος. Έχει ένα γήινο άρωμα, με ελαφρές και πικρές νότες. Σε σύγκριση με άλλα αιθέρια έλαια, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κάλαμους είναι λιγότερο διαλυτό σε αλκοόλη (1: 5, αιθανόλη), αλλά καλά διαλυτό σε φυτικά έλαια και άλλα αιθέρια έλαια. Είναι σχεδόν αδιάλυτο στο νερό. Οι κύριες ενώσεις του είναι οι κετόνες σεσκιτερπενίου όπως η κουρκουίνη ή η καρυοφυλίνη. Το λιμονένιο, η λιναλοόλη, η καμφορά και η μεθυλ-ευγενόλη βρίσκονται σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις. Ανάλογα με την προέλευσή του, το έλαιο περιέχει διαφορετικές ποσότητες β ασαρόνης. Το ευρωπαϊκό λάδι περιέχει συνήθως έως και 10% ενώ το ινδικό έλαιο μπορεί να περιέχει έως και 90% β-ασαρόνη.

Εφαρμογές: Μικρές ποσότητες του βιολογικού αιθέριου ελαίου Κάλαμους λέγεται ότι διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και την πέψη.

Στα καλλυντικά, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κάλαμους χρησιμοποιείται για τη σύνθεση των πικάντικων ποωδών νοτών σε αρώματα καθώς και σε συνθέσεις κεχριμπαριού και καπνού.

Στην αρωματοθεραπεία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κάλαμους χρησιμοποιείται στη λάμπα αρώματος, βελτιώνοντας τις αδυναμίες και τονώνοντας  τις αισθήσεις.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.