Κωδικός προϊόντος: 10567 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Camellia Oleifera Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: COSMOS certified 100% bio (organic)

Έγγραφα: (PDS)

Περιγραφή Η Καμέλια oleifera, η οποία προέρχεται από την Κίνα, είναι γνωστή ως σημαντική πηγή βρώσιμου ελαίου (γνωστού ως έλαιο τσαγιού ή λάδι καμέλιας) που λαμβάνεται από τους σπόρους της.

Ειδικά Χαρακτηριστικά Το έλαιο Καμέλιας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά Το έλαιο Καμέλιας είναι ένα εξαιρετικό έλαιο για τα μαλλιά και το δέρμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ σε συνδυασμό με την  σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών οξέων, λειαίνει και θρέφει το δέρμα και τα μαλλιά. Γι ‘αυτό το έλαιο  είναι δημοφιλές σε σαμπουάν, conditioners, λοσιόν μετά το ήλιο, προϊόντα περιποίησης νυχιών και έλαια μασάζ.

Εφαρμογή στα τρόφιμα Το έλαιο Καμέλιας ή τσαγιού είναι το κύριο μαγειρικό λάδι σε ορισμένες από τις νότιες επαρχίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όπως το Χουνάν. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική  ως συμπλήρωμα διατροφής για το πεπτικό σύστημα, καθώς και για τη διαχείριση της χοληστερόλης.