Κωδικός προϊόντος: 10269 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Camelina Sativa Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS)  (PDS)

Περιγραφή: Το έλαιο Καμελίνα αποκτάται από τους σπόρους του φυτού Camelina Sativa με την μέθοδο της ψυχρής εκθλίψεως. Το έλαιο Καμελίνας χαρακτηρίζεται από μία ποώδη οσμή και η γεύση της θυμίζει αμυγδαλέλαιο.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το έλαιο Καμελίνας περιέχει κατά 50-60% άλφα-λινολενικό οξύ (ανήκει στα ωμέγα-3) και κατά 14% λινελαϊκό οξύ (ανήκει στα ωμέγα-6).

Εφαρμογή στα καλλυντικά Το έλαιο Καμελίνας είναι άριστο μαλακτικό και ενυδατικό του δέρματος. Θρέφει την επιδερμίδα σε βάθος και γι αυτό χρησιμοποιείται ως έλαιο μασάζ καθώς αφήνει μια αίσθηση απαλότητας και ενυδατωμένης επιδερμίδας.