Κωδικός προϊόντος: 4122-S Κατηγορία:

INCI-Ingredients: CINNAMOMUM CASSIA BARK OIL

EINECS:

CAS:

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο φλοιοιύ Κανέλας (Κάσσια) αποκτάται από τον αποξηραμένο φλοιό του φυτού (Cinnamomum cassia) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 1 και 4%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο φλοιού Κανέλας (Κασσία) είναι ένα κίτρινο προς κόκκινο-καφέ υγρό. Έχει μία χαρακτηριστική, ζεστή και πικάντικη μυρωδιά. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 3 αιθανόλη 70%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Με περιεκτικότητα που φτάνει μέχρι και 80%, η κύρια ουσία είναι η κινναμαλδεΰδη. Σε μικρότερες περιεκτικότητες βρίσκονται η λιναλοόλη, το λιμονένιο και εστέρες του βενζοϊκού οξέος (π.χ. βενζοϊκό βενζυλεστέρα). Χαρακτηριστικό του αιθέριου ελαίου Κανέλας (Κασσία) είναι επίσης η παρουσία παραγώγων κουμαρίνης.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου φλοιού Κανέλας (Κάσσια) έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Η κανέλα είναι από τα παλαιότερα καρυκεύματα του κόσμου και υπάρχουν αναφορές ότι η κανέλα χρησιμοποιούνταν 4000 χρόνια πριν. Στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη γινόταν χρήση της κανέλας ως αντισηπτικό. Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν ότι το αιθέριο έλαιο Κανέλας (Κασσία) είναι το πιο αντισηπτικό αιθέριο έλαιο. Έχει ευρύ φάσμα δράσεως (έως 98%) εναντίον παθογόνων μικροβίων. Το αιθέριο έλαιο Κανέλας (Κασσία) δρα ενάντια και των Gram-θετικών και των Gram-αρνητικών βακτηριδίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έλαιο μπάνιου ή μασάζ αλλά και ως επικαλυπτικό σε περίπτωση βρογχίτιδας, πλευρίτιδας, διάρροιας, δυσεντερίας, εντεροκολίτιδας, τυφοειδούς, κυστίτιδας και τροπικών λοιμώξεων. Ταυτόχρονα δρα και κατά των ιών και των μυκήτων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως έλαιο μπάνιου ή μασάζ και ως επικαλυπτικό κατά της γρίπης. Σε περίπτωση μυκητησιακής λοίμωξης (Κάντιντα, Ασπέργιλος) μπορεί να εφαρμοστεί πάνω στις προσβληθείσες περιοχές. Το αιθέριο έλαιο Κανέλας (Κασσία) έχει θετική δράση κατά τη διάρκεια της περιόδου και μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση του τοκετού σε μια καθυστερημένη γέννα. Σε περίπτωση μυϊκού και αρθρικού πόνου, το αιθέριο έλαιο Κανέλας (Κασσία) έχει αναλγητική δράση.

Το αιθέριο έλαιο φλοιού κανέλας (cassia) χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα σε μικρό βαθμό ως αρωματικό συστατικό για πικάντικες νότες. Βρίσκεται κυρίως σε αρώματα για σαπούνια και άλλα προϊόντα περιποίησης. Χρησιμοποιείται επίσης ως ενεργό συστατικό και αρωματικό συστατικό σε φαρμακευτικά προϊόντα (ειδικά ως αντισηπτικό).

Το αιθέριο έλαιο Κανέλας φλοιού (Κασσία) χρησιμοποιείται από την αρωματοθεραπεία ως έλαιο τόνωσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γενικές διαταραχές συνείδησης, αδυναμία, καταθλιπτική διάθεση, νοητική εξάντληση και διάφορες ενοχλήσεις λόγω στρες με την μέθοδο της αρωματικής λάμπας και των ελαίων μπάνιου ή μασάζ. Επιπλέον το αιθέριο έλαιο Κανέλας (Κασσία) έχει αφροδισιακές ιδιότητες και βοηθάει στην καταπολέμηση της αντρικής ανικανότητας και της γυναικείας αποστροφής με την μέθοδο της αρωματικής λάμπας.   

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.