Κωδικός προϊόντος: 4044-S Κατηγορία:

INCI-Ingredients: DAUCUS CAROTA FRUIT OIL

EINECS: 284-545-1

CAS: 84929-61-3

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Καρότου αποκτάται από τους σπόρους του καρότου (Daucus carota) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 1 και 1.5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Καρότου είναι ένα πορτοκαλί υγρό. Έχει μια χαρακτηριστική, ευχάριστη γήινη μυρωδιά. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 1 αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύρια συστατικά είναι η καροτίνη, τα ισομερή πινένιου και ο οξικός γερανυλεστέρας. Η λιναλοόλη, το λιμονένιο, η κιτράλη και η γερανιόλη περιέχονται σε μικρότερες συγκεντρώσεις. Επιπλέον, σε αιθέρια έλαια καρότου συγκεκριμένης προέλευσης (Αίγυπτος, Κίνα) περιλαμβάνεται και το b-asarone.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Καρότου έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Το αιθέριο έλαιο Καρότου χρησιμοποιείται σε ασθένειες του ήπατος και του χολικού συστήματος. Επιπλέον, προάγει την εμμηνόρροια και ταυτόχρονα δουλεύει ενάντια στον συνακόλουθο πόνο που προκαλεί. Η λεμφική ροή μπορεί επίσης να διεγερθεί. Σαν εφαρμογή, συνιστώνται εντριβές και έλαια μπάνιου. Το αιθέριο έλαιο Καρότου είναι επίσης γνωστό ως εξαιρετικά αποτελεσματικό και ευέλικτο έλαιο φροντίδας δέρματος. Βοηθά στην ενυδάτωση του ιδιαίτερα σπασμένου, λιπαρού και πολύ ξηρού δέρματος. Επίσης σε διάφορες ασθένειες του δέρματος, όπως ακμή, ερεθισμός ή ψωρίαση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω της ελαφρώς αντιφλεγμονώδους δράσης του. Το αιθέριο έλαιο Καρότου μπορεί να αποτρέψει τον σχηματισμό χοντρών και μεγάλων ουλών με άμεση και τακτική χρήση.

Στην Αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Καρότου έχει χρησιμοποιηθεί πολύ λίγο μέχρι τώρα. Γνωστή είναι η χαλαρωτική επίδραση που έχει κατά της νευρικότητας. Σαν εφαρμογή συνιστάται το αρωματικό κερί και η χρήση του σε μείγμα με διάφορα έλαια για μασάζ. 

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.