Κωδικός προϊόντος: 2455-V Κατηγορία:

Botanical name: Citrus aurantifolia

Plant part: Fruit skin

INCI-Ingredients: CITRUS AURANTIFOLIA PEEL OIL EXPRESSED

CAS: 8008-26-2

EINECS CAS: 90063-52-8

EINECS: 290-010-3

Manufacturing: Pressing

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Λάιμ αποκτάται από ολόκληρο τον καρπό του φυτού Λάιμ (Citrus aurantifolia) με την διαδικασία της έκθλιψης (pressing).

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Λάιμ είναι ένα κιτρινωπό υγρό. Έχει ένα φρέσκο άρωμα το οποίο συνοδεύεται από χαρακτηριστικές νότες εσπεριδοειδών και τερπενίωνΚύρια συστατικά του αιθέριου ελαίου Λάιμ είναι το λιμονένιο, το γ-τερπινένιο και το τερπινολένιο. Σε μικρότερες ποσότητες περιέχονται το π-κυμένιο, η α-τερπινεόλη και τα ισομερή πινένιου.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Λάιμ έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Έχει ισχυρή χωνευτική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γενικές διαταραχές του πεπτικού συστήματος (δυσπεψία) ως αλοιφή ή λάδι μασάζ στην γαστρεντερική περιοχή. Οι αντιβακτηριακές και αντι-ιικές επιδράσεις του ελαίου Λάιμ υποστηρίζουν όχι μόνο την πέψη αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης το αιθέριο έλαιο Λάιμ έχει και αντισηπτική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά των κρυωμάτων. Εδώ η εφαρμογή που συνιστάται είναι εντριβή στην περιοχή της αναπνευστικής οδού ή με αρωματικό κερί σαν αρωματικό χώρου. Η μυρωδιά του αιθέριου ελαίου από Μοσχολέμονο επίσης λειτουργεί ενάντια της ναυτίας.

Για τη βιομηχανία καλλυντικών, το αιθέριο έλαιο Λάιμ χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του φλεγμονώδους, ακνεϊκού δέρματος καθώς λέγεται ότι εξαφανίζει μικρά σπυράκια και ερυθρότητα. Επίσης λόγω της συσφιγκτικής του δράσης, το αιθέριο έλαιο Λάιμ χρησιμοποιείται και σε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.