Κωδικός προϊόντος: 3090-S Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-Ingredients: MENTHA ARVENSIS LEAF OIL

EINECS: 290-058-5

CAS: 68917-18-0

Food + Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Μέντας αποκτάται από τα ανθισμένα βότανα της μέντας  (Mentha arvensis) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.1 και 1%. Εδώ το αιθέριο έλαιο έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να κρατήσει όλες τις ιδιότητες του χωρίς όμως την χαρακτηριστική οσμή.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Μέντας είναι ένα σχετικά εύχρηστο άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Το κύριο συστατικό είναι η μενθόλη με περιεκτικότητα έως και 90%. Σε μικρότερες συγκεντρώσεις βρίσκονται μενθόνη, οξικός μεθυλεστέρας, λιμονένιο, πουλεγόνη, ισοπουλεγόνη και καρβόνη. Αφαιρώντας ένα μεγάλο μέρος της μενθόλης, αποκτάται το επονομαζόμενο Γιαπωνέζικο έλαιο Μέντας.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Μέντας έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Προτεινόμενες εφαρμογές θεωρούνται: μασάζ, έλαια μπάνιου, αρωματικά κεριά, επικάλυψη και εισπνοή.

Στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Μέντας χρησιμοποιείται σαν καταλύτης, ρινικά, ή ως έλαιο μπάνιου και μασάζ.

Το αιθέριο έλαιο Μέντας χρησιμοποιείται στα καλλυντικά συνήθως σαν υποκατάστατο του ακριβότερου μινθέλαιου. Χρησιμοποιείται σαν αρωματικό προϊόντων για μαλλιά, είδη ξυρίσματος και σαμπουάν. Το βιολογικό έλαιο Μέντας είναι κατάλληλο για μείγματα με γκρέιπφρουτ, φασκόμηλο, σμύρνα, πορτοκάλι, τριαντάφυλλο, δενδρολίβανο, θυμάρι, Υλάνγκ Υλάνγκ, κανέλα και λεμόνι.

Το βιολογικό έλαιο Μέντας γενικά δεν χρησιμοποιείται στην προετοιμασία φαγητού και ροφημάτων. Τα φρέσκα φύλλα της μέντας χρησιμοποιούνται σαν καρύκευμα σε γλυκά πιάτα, σαλάτες, και σος. Εκχυλίσματα βοτάνου χρησιμοποιούνται ως γευστικά υποκατάστατα σε αλκοολούχα ροφήματα, όπως λικέρ αλλά και άλλα μη αλκοολούχα ροφήματα. Η μέντα  συναντάται συχνά και ως συστατικό σε τσάι βοτάνων, ειδικά στα κατευναστικά τσάγια.

Ποσοστό χρήσης έως 2% ,σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.