Κωδικός προϊόντος: 91613 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Orbignya Oleifera Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Πιστοποιήσεις: COSMOS certified, Kosher

Έγγραφα: (MSDS)

Περιγραφή: Το έλαιο Μπαμπασσού είναι ένα ελαφρύ, υπόλευκο έλαιο που λιώνει όταν έρθει σε επαφή με το  δέρμα, καθώς είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου τον χειμώνα και υγροποιείται όταν ζεσταθεί.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το έλαιο Μπαμπασσού έχει πολύ υψηλό σημείο πήξης,  το οποίο επιδρά δροσιστικά στο δέρμα.

Σημείο πήξης: 21-25°C

Σημείο τήξης: 22-26°C

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λαυρικό οξύ το έλαιο Μπαμπασσού είναι παρόμοιο με το έλαιο καρύδας, αλλά διακρίνεται από ελαφρύτερη αίσθηση.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το έλαιο Μπαμπασσού έχει απίστευτες θρεπτικές ιδιότητες, απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, κάνει το δέρμα απαλό και χαρίζει δροσιστικό αποτέλεσμα. Είναι ενυδατικό και μη λιπαρό και έτσι αυξάνει την ιδιότητα αυτοπροστασίας του δέρματος. Θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λαυρικό και μυριστικό οξύ που αφήνουν ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για τη φροντίδα του δέρματος του μωρού καθώς και για το ερεθισμένο και επιρρεπές σε ακμή δέρμα. Έτσι, αποτελεί ένα καλό έλαιο μασάζ λόγω των θρεπτικών ιδιοτήτων του.