Κωδικός προϊόντος: 4097-S Κατηγορία:

INCI-Ingredients: MELALEUCA ERICIFOLIA LEAF OIL

EINECS: 285-377-1

CAS: 85085-48-9

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Ροζαλίνας αποκτάται από τα φύλλα του αυστραλιανού δέντρου Ρόζαλιν (marsh tea tree, Melaleuca ericifolia) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Ροζαλίνας είναι ένα κίτρινο υγρό. Έχει μια γλυκιά και απαλή μυρωδιά, η οποία συνοδεύεται από βοτανικές νότες. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύρια συστατικά είναι η λιναλοόλη, το α-πινένιο, η 1,8-κινεόλη, το π-κυμένιο, το α-τερπινένιο και το λιμονένιο.

Εφαρμογές: Το αιθέριο έλαιο Ροζαλίνας έχει αντιβακτηριακή δράση και επομένως χρησιμοποιείται σε κρέμες και λοσιόν για την αντιμετώπιση φλεγμονώδων δερματικών παθήσεων όπως ακμή, ερεθισμοί ή έρπητας. Μπορεί πολύ εύκολα να διαπεράσει το δέρμα και να δράσει γρήγορα. Επιπροσθέτως προκαλεί ένα ελαφρύ μούδιασμα στις περιοχές που εφαρμόζεται, απαλείφοντας έτσι τον κνησμό. Το αιθέριο έλαιο Ροζαλίνας απορροφάται εύκολα μέσω των βλεννογόνων της αναπνευστικής οδού, όταν χορηγείται με εισπνοή ή με ψεκαστήρα αέρος. Η αντι-βακτηριακή του δράση έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία.

Το αιθέριο έλαιο Ροζαλίνας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την ανακούφιση της ψυχικής κόπωσης, του άγχους και της κατάθλιψης. Συνιστάται επίσης για σωματική αδυναμία και κόπωση.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.