Κωδικός προϊόντος: 3102-S Κατηγορία:

Botanical name: Santalun album

Plant part: Wood

INCI-Ingredients: SANTALUM ALBUM OIL

CAS: 8006-87-9

EINECS CAS: 84787-70-2

EINECS: 284-111-1

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλου αποκτάται από την «καρδιά» του θρυμματισμένου κορμού του Ινδικού δέντρου Σανδαλόξυλου (Santalum album), η οποία δημιουργείται μόνο μετά από 30 χρόνιαμε την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 4 και 6.5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλου είναι ένα ελαφρώς παχύρευστο και άχρωμο προς κιτρινωπό υγρό. Έχει μία λεπτή, ζεστή-βαλσάμικη μυρωδιά. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 5 αιθανόλη 70%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύρια συστατικά και κύριοι φορείς της μυρωδιάς είναι η α και β σανταλόλη με περιεκτικότητα έως και 90%.

Εφαρμογές: Στη φυσιοπαθητική, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο σε κρέμες, έλαια μασάζ ή εισπνοή για διάφορους τομείς εφαρμογής. Υποτίθεται ότι αποσυμφορεί και βοηθά με κιρσούς ή αιμορροΐδες. Έχει επίσης αντισηπτική και αναγεννητική δράση στο δέρμα, γι ‘αυτό χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική και την καλλυντική βιομηχανία σε αλοιφές και κρέμες, οι οποίες υποτίθεται ότι κλείνουν πιο γρήγορα τις μικρότερες πληγές και ανακουφίζουν από τον κνησμό. Επίσης το βιολογικό αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλου χρησιμοποιείται σε εκζέματα και ακνεϊκά, ατελή δέρματα.

Η βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιεί το βιολογικό αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλου για τη φροντίδα του ατελούς και φλεγμονώδους δέρματος. Είναι επίσης κατάλληλο ως σταθεροποιητικό στα αρώματα, καθώς η μυρωδιά του εξαφανίζεται σχετικά αργά. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το άρωμα του βιολογικού αιθέριου ελαίου Σανδαλόξυλου ως πολύ »ανδρικό» και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στα περισσότερα ανδρικά αρώματα.

Στην αρωματοθεραπεία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλου αυξάνει την δημιουργικότητα και την ευφορία ενώ μακροπρόθεσμα δημιουργεί βαθιά ηρεμία και ικανοποίηση.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.