Κωδικός προϊόντος: 4155-S Κατηγορία:

INCI-Ingredients: BETULA LENTA BARK OIL

EINECS: 85251-66-7

CAS: 286-478-3

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο γλυκιά Σημύδα αποκτάται από το θρυμματισμένο κορμό του φυτού Betula Lenta με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 4.0 και 6.0%. Το αιθέριο έλαιο γλυκιά Σημύδα χαρακτηρίζεται από μία έντονη, μεντώδη και φρέσκια ευωδιά.

Ειδικά Χαρακτηριστικά:  Τα κύρια συστατικά του αιθέριου ελαίου είναι το σαλικυλικό οξύ, το σαλικυλικό μεθύλιο, η βετουλίνη και η μπετουλινόλη.

Εφαρμογές: Οι δύο από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του αιθέριου έλαιου σημύδας, που προσφέρουν τα συστατικά σαλικυλικό οξύ και σαλικυλικό μεθύλιο ( δύο γνωστά μικροβιοκτόνα και βακτηριοκτόνα στον κόσμο της ιατρικής), είναι ότι προστατεύουν το δέρμα από βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Επίσης  βοηθά στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις και τους μυς, καθώς και στον πόνο που σχετίζεται με πονοκεφάλους και πονόδοντους. Είναι επίσης αντισπασμωδικό και ανακουφίζει από κράμπες σε όλο το σώμα. Το αιθέριο έλαιο Σημύδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τονωτικό, δίνοντας αίσθημα δύναμης, ζεστασιάς και ζωντάνιας. Είναι ιδανικό για χρήση σε πολύ κρύα κλίματα. . Επίσης το αιθέριο έλαιο Σημύδα είναι τοξικό και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα. Έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν την χρήση του, ώστε να μην βλάψουν το παιδί.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.