Κωδικός προϊόντος: 10503 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Triticum Vulgare Germ oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή

Το έλαιο φύτρων σίτου είναι διαυγές πορτοκαλί προς κίτρινο χρώμα και έχει γεύση, όπως το σιτάρι.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το έλαιο φύτρου σίτου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λινελαϊκό οξύ και περιέχει το σπάνιο άλφα-λινολενικό οξύ. Επίσης περιέχει βιταμίνη Ε σε λιπαρά υποπροϊόντα.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Το έλαιο φύτρων σίτου είναι πολύτιμο έλαιο για φυσικά καλλυντικά. Η ειδική σύνθεση λιπαρών οξέων εμποδίζει την πρόωρη γήρανση του δέρματος και ενισχύει τον δερματικό ιστό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έλαιο φύτρων σίτου είναι ιδανικό για ώριμο και επιρρεπές σε ακμή δέρμα. Λόγω της έντονης οσμής του, το παρθένο ελαιόλαδο σιταριού αναμιγνύεται, κυρίως με άλλα καλλυντικά έλαια.

Οι θρεπτικές ιδιότητες του σιτέλαιου επιβεβαιώθηκαν σε μια κοσμητολογική μελέτη από την Dr. Hauck R & D GmbH τον Οκτώβριο του 2015. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα από εμάς.

Εφαρμογή σε συμπληρώματα διατροφής

Το έλαιο φύτρων σίτου είναι δημοφιλές ως συμπλήρωμα για τη βιταμίνη Ε και το άλφα-λινολενικό οξύ. Το λάδι είναι ιδανικό για κρύα πιάτα και δίνει χρώμα, γεύση και βιταμίνη Ε σε βρώσιμα μείγματα ελαίων.