Κωδικός προϊόντος: 2445-V Κατηγορία:

Botanical name: Cymbopogon winterianus

Plant part: Herb

INCI-Ingredients: CYMBOPOGON WINTERIANUS HERB OIL

CAS: 8000-29-1

EINECS: 294-954-7

EINECS CAS: 91771-61-8

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλας αποκτάται από τα φύλλα του Maha Pengiri ( citronella grass, Cymbopogon winteranius) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.5 και 1.2%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλας είναι ένα κίτρινο υγρό. Έχει έντονη χαρακτηριστική πικρή μυρωδιά, η οποία συνοδεύεται από ένα έντονο άρωμα λεμονιού. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 2 αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Τα κύρια συστατικά του αιθέριου ελαίου Σιτρονέλλα είναι η γερανιόλη, η κιτρονελλάλη, το λιμονένιο και η κιτρονελλόλη. Σε μικρότερες ποσότητες περιέχονται επίσης η βορνεόλη, ο οξικός γερανυλεστέρας, η μεθυλευγενόνλη και η λιναλοόλη.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Σιτρονέλλας έχουν μερικές ιατρικές ιδιότητες. Για πολύ καιρό, το έλαιο και τα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για τον πυρετό, για εντερικά παράσιτα, πεπτικά και εμμηνορροϊκά προβλήματα στην Ασία.  Το αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλας εφαρμόζεται ως αλοιφή, ως έλαιο μασάζ, ως αρωματικό χώρου και με την μορφή λουτρών. Επίσης είναι γνωστό για τις δυνατές εντομοαπωθητικές ιδιότητες του. Γι’ αυτό το λόγω χρησιμοποιείται σε εντομοαπωθητικά σπρέι (σπρέι σώματος, αλοιφές) ή σε ανάλογα αρωματικά κεριά, αποσμητικά χώρου και θυμιάματα.

Στη βιομηχανία καλλυντικών, το αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλας δημιουργεί φρέσκα αρώματα, υπέροχες αρωματικές κρέμες και σαπούνια. Επίσης προστίθεται σε καθαριστικά οικιακής χρήσης όπως σκόνες πλυσίματος, απορρυπαντικά ή καθαριστικά παραθύρων. Τα αποσμητικά χώρου που περιέχουν αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλας λέγεται επίσης ότι διώχνουν δυσάρεστες μυρωδιές όπως καπνό, ψάρι ή ιδρώτας.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλας προσφέρει χαλαρωτικό και ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.