Κωδικός προϊόντος: EP-SPATHO Κατηγορία:

INCIname: Hypericum Perforatum Extract / Olea Europaea Fruit Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Για την παραγωγή του ελληνικού Σπαθόλαδου, το σπαθόχορτο εκχυλίζεται σε Ελαιόλαδο.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το Σπαθόλαδο έχει ανοιχτό καφέ έως κοκκινωπό χρώμα και πικάντικο-γλυκό άρωμα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό και παλμιτικό οξύ λόγω της παρουσίας του ελαιόλαδου. Επίσης περιέχει την αντιφλεγμονώδη και αντιική υπερικίνη, την αντιβακτηριακή υπερφορίνη καθώς επίσης και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, τανίνες ή μικρές αναλογίες φιλικών προς το δέρμα σεσκιτερπενίων.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Το Σπαθόλαδο χρησιμοποιείται για την χαλάρωση της μυϊκής έντασης, στους μώλωπες ή για την επούλωση πληγών. Έχει καταπραϋντική, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση στο δέρμα λόγω των ειδικών συστατικών του. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτική θεραπεία για το έκζεμα. Ένα μασάζ με το έλαιο έχει ευεργετική δράση και αναζωογονεί μετά την άσκηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν στο δέρμα καθώς και σε κρέμες για ξηρό δέρμα ή αλοιφές. Είναι επίσης ιδανικό για λοσιόν μετά τον ήλιο.