Κωδικός προϊόντος: 10305 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Theobroma Cacao Seed Butter

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10,DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή

Το αειθαλές δέντρο κακάο αναπτύσσεται σε ύψος 10 έως 15 μέτρων και συχνά καλλιεργείται ως δέντρο. Τα ώριμα φρούτα είναι κίτρινα, πορτοκαλί ή κόκκινα. Όταν στεγνώσουν είναι καφέ. Οι καρποί είναι 12-14cm σε μήκος και περίπου 6-8cm σε πλάτος. Κάθε καρπός περιέχει περίπου 60 σπόρους.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Λιώνει στη θερμοκρασία του σώματος.
Σημείο τήξεως: 30-35 ° C

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Το βούτυρο κακάο έχει χρησιμοποιηθεί για θρέψη και καταναλώνεται για απόλαυση από την εποχή των Αζτέκων, των Μάγιας και των Incas. Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό ως βάση για τη σοκολάτα, αλλά είναι επίσης πολύ γνωστό στα καλλυντικά. Η ουσία που μοιάζει με βούτυρο απορροφάται βαθιά και αφήνει ένα ευχάριστο συναίσθημα στο δέρμα. Το βούτυρο κακάο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τη θεραπεία ξηρού, ευαίσθητου και φολιδοειδούς δέρματος καθώς μαλακώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει τη ελαστικότητά της. Είναι πολύ δημοφιλές σε βάλσαμα για τα χείλη, λοσιόν σώματος, σαπούνια, βάλσαμα και κρέμες ματιών.