Κωδικός προϊόντος: 10017 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Theobroma Cacao Seed Butter

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή: Το βούτυρο του κακάο είναι ένα ωχροκίτρινο βρώσιμο φυτικό λίπος που εξάγεται από τους καρπούς κακάο. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σοκολάτας, καθώς και σε αλοιφές, προϊόντα περιποίησης και φαρμακευτικά προϊόντα. Το συγκεκριμένο βούτυρο του κακάο δεν έχει γεύση και άρωμα κακάο αλλά όλες τις υπόλοιπες ιδιότητες.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το σημείο τήξης του βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος 30-35 ° C.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό ως βάση για τη σοκολάτα, αλλά είναι επίσης πολύ γνωστό στα καλλυντικά. Η ουσία που μοιάζει με βούτυρο απορροφάται βαθιά και αφήνει μία ευχάριστη αίσθηση στο δέρμα. Το βούτυρο κακάο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τη θεραπεία ξηρού, ευαίσθητου και φολιδοειδούς δέρματος καθώς μαλακώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητά της. Είναι πολύ δημοφιλές σε βάλσαμα για τα χείλη, λοσιόν σώματος, σαπούνια, βάλσαμα και κρέμες ματιών.

Εφαρμογή σε τρόφιμα: Το βούτυρο κακάο έχει χρησιμοποιηθεί για θρέψη και καταναλώνεται για απόλαυση από την εποχή των Αζτέκων, των Μάγιας και των Incas.