Κωδικός προϊόντος: 91221 Κατηγορία:

Ποιότητα: Συμβατικό

INCIname: Theobroma Grandiflorum Seed Butter

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Πιστοποιήσεις: COSMOS approved, Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή

Το βούτυρο Κουπουασού προέρχεται από την περιοχή του Αμαζονίου στη Νότια Αμερική. Πρόκειται για  ένα κίτρινο-υπόλευκο λίπος με καλή μυρωδιά.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το βούτυρο Κουπουασού μοιάζει με βούτυρο καριτέ όσον αφορά στην υφή των λιπαρών οξέων, αλλά έχει χαμηλότερο σημείο τήξης.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Το βούτυρο Κουπουασού χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του βουτύρου καριτέ, καθώς αφήνει ελαφρύτερη αίσθηση  από το βούτυρο καριτέ και έχει χαμηλότερο σημείο τήξης. Στην περιποίηση των μαλλιών ενισχύει την αντοχή τους και τα ενδυναμώνει.