Κωδικός προϊόντος: 3006-S Κατηγορία:

Botanical name: Pinus cembra

Plant part: Needles and twig cones

INCI-Ingredients: PINUS CEMBRA TWIG LEAF OIL

CAS: 92202-04-5

EINECS: 296-036-1

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Ελβετικού πεύκου (swiss stone pine oil) αποκτάται από τις βελόνες και τα κλαδιά του Ελβετικού Πέτρινου Πεύκου της Κεντρικής Ευρώπης (Pinus cembra) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Όλα τα έλαια από βελόνες έλατου παράγουν εύκολα υπεροξείδια με την επαφή του με το οξυγόνο και για αυτό το λόγο είναι αρκετά ευαίσθητα. Επομένως, η φρεσκάδα του αιθέριου ελαίου είναι πολύ σημαντική.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πεύκου είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Έχει μία  δροσερή, ρητινώδη μυρωδιά η οποία συνοδεύεται από ελαφρώς πικρές νότες. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Τα κύρια συστατικά είναι τΑ πινένια, το λιμονένιο και π-κυμένιο.

Εφαρμογές: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο πεύκου χρησιμοποιείται στην εναλλακτική ιατρική έχοντας μεγάλη παράδοση. Το αιθέριο έλαιο πεύκου χρησιμοποιείται κυρίως στις λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού (βρογχίτιδα, καταρροή) ως εισπνευστικό και ως εξωτερική εφαρμογή. Έχει βλεννολυτικά και ελαφρώς αντισηπτικά χαρακτηριστικά, ενώ διαθέτει μία ευεργετική επίδραση σε ρευματοειδείς ασθένειες και σε μυϊκή ένταση. Επίσης αναφέρεται και μία εντομοκτόνα δράση.

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πεύκου χρησιμοποιείται ειδικά για τα ανδρικά αρώματα για να δώσει μια φρέσκια νότα κωνοφόρων. Περαιτέρω εφαρμογές αφορούν αρωματικές προσθήκες σε έλαια δέρματος και μασάζ, σαπούνια και προϊόντα αναζωογόνησης αέρα.

Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί το βιολογικό αιθέριο έλαιο Ελβετικού πεύκου για ανάπαυση και χαλάρωση. Προτείνεται για άτομα που πάσχουν από υπερβολική ανησυχία και δραστηριοποίηση. Λέγεται ότι βοηθάει στο να αποσπά από τις δύσκολες και μη ξεκάθαρες σκέψεις εξαιτίας του καθαρού αρώματος του

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.