Κωδικός προϊόντος: 10029 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Για τη δημιουργία του βιολογικού Αμυγδαλέλαιου τα αμύγδαλα συγκομίζονται το φθινόπωρο, σπάνε και οι πυρήνες ταξινομούνται, καθαρίζονται και ασπρίζονται. Τα αμύγδαλα στη συνέχεια συμπιέζονται με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης και φτάνουν να περιέχουν περίπου 50% λιπαρό έλαιο. Η απαλή διαδικασία ψυχρής έκθλιψης διασφαλίζει τη διατήρηση των πολύτιμων συστατικών του λαδιού.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό Αμυγδαλέλαιο είναι ένα ανοιχτό κίτρινο υγρό και ένα ελαφρύ άρωμα καρυδιού. Περιέχει κυρίως ελαϊκό οξύ, παλμιτικό οξύ και λινελαϊκό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το βιολογικό Αμυγδαλέλαιο χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά του σε ελαϊκό οξύ. Χάρη σε αυτό το Ω-9 λιπαρό οξύ, το έλαιο απορροφάται βαθιά στο δέρμα και έχει θρεπτική και προστατευτική δράση. Τα ενεργά συστατικά μπορούν έτσι να περάσουν πιο εύκολα από το κεράτινο στρώμα (κεράτινη στιβάδα) και να μεταφερθούν στο δέρμα. Επιπλέον το αμυγδαλέλαιο περιέχει την αντιοξειδωτική α-τοκοφερόλη, η οποία προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες.

Το βιολογικό Αμυγδαλέλαιο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος λόγω των θρεπτικών ιδιοτήτων του και της υψηλής συμβατότητάς του. Προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα και διατηρεί την υγρασία. Το ευαίσθητο δέρμα καταπραΰνεται, μειώνεται η ερυθρότητα και υποστηρίζεται η αναγέννηση. Χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία προϊόντων περιποίησης και είναι επίσης ένα τέλειο έλαιο βάσης για μασάζ αρωματοθεραπείας.

Εφαρμογή σε τρόφιμα: Στην κουζίνα το βιολογικό Αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται για σαλάτες, πιάτα λαχανικών και, λόγω της εκλεκτής του γεύσης αμυγδάλου, για επιδόρπια και αρτοσκευάσματα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, είναι κατάλληλο για τηγάνισμα, αλλά στην πραγματικότητα πολύ πολύτιμο για αυτό.