Κωδικός προϊόντος: 1021-S Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Για τη δημιουργία του βιολογικού Αμυγδαλέλαιου οι καρποί του συγκομίζονται το φθινόπωρο. Τα κελύφη αφαιρούνται, οι πυρήνες χωρίζονται, οι σπόροι αφαιρούνται και ξηραίνονται. Στη συνέχεια, οι σπόροι αμυγδάλου υπόκεινται στη διαδικασία ψυχρής έκθλιψης και στη συνέχεια το έλαιο διαχωρίζεται από τη φάση νερού, μεταγγίζεται και φιλτράρεται.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό Αμυγδαλέλαιο είναι ένα ανοιχτό κίτρινο έως κίτρινο  υγρό με χαρακτηριστικό άρωμα καρυδιού.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το βιολογικό Αμυγδαλέλαιο θεωρείται πραγματικός θησαυρός μεταξύ των καλλυντικών ελαίων. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή ελαίων δέρματος, ελαίων μασάζ, ελαίων μπάνιου, προϊόντων περιποίησης χειλιών, αλοιφών, κρεμών, προϊόντων βρεφικής φροντίδας και προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Διεισδύει καλά στο δέρμα και επαναφέρει την ισορροπία των λιπιδίων του δέρματος. Φέρνει λοιπόν ανακούφιση στο ερεθισμένο, ξηρό δέρμα και τα μαλλιά.