Κωδικός προϊόντος: 10181 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Argania Spinosa Kernel Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / Kosher / COSMOS certified 100% bio (organic)

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή Το αργανέλαιο παράγεται στο Μαρόκο από τους καρπούς του δέντρου αργκάν. Το δέντρο αργκάν είναι ένα από τα παλαιότερα δέντρα στον κόσμο και η περιοχή που παράγει αργκάν στο Μαρόκο αποτελεί βιολογική πηγή της  UNESCO. Το αργανέλαιο εδώ είναι αποσμησμένο.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αργανέλαιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε προστατευτική βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Χάρη στην  υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, το αργανέλαιο προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη γήρανση του δέρματος. Το αργανέλαιο κάνει το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα πιο λείο και βοηθά με τη νευροδερμία, τον κνησμό και το ερεθισμένο δέρμα. Παράλληλα, λειτουργεί ως ελαφρύ αντηλιακό. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει προστατεύουν το δέρμα από την πρώιμη γήρανση, ενισχύουν και καθαρίζουν τον συνδετικό ιστό.

Εφαρμογή σε τρόφιμα: Το αργανέλαιο είναι ένα γκουρμέ μαγειρικό λάδι και είναι ιδανικό για το τηγάνισμα.