Άρκευθος Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο (Juniper Berry Oil Organic) – Cosmetic

INCI-Ingredients: JUNIPERUS COMMUNIS FRUIT OIL
CAS: 8002-68-4 / 73049-62-4 / 84603-69-0
EINECS: 283-268-3
Organic Certified
Cosmetic Ingredient
Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος
Κωδικός προϊόντος: 3114-S Κατηγορία:

Περιγραφή

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Αρκεύθου αποκτάται από τα αποξηραμένα μούρα του Αρκεύθου (Juniperus communis) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.8 και 2%

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Αρκεύθου είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο-πράσινο υγρό. Χαρακτηριστικά συστατικά είναι το α- και β-πινένιο, το μυρκένιο και το β-τερπινένιο. Σε χαμηλές συγκεντρώσεις, περιλαμβάνεται επίσης το λιμονένιο.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Αρκεύθου έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Ο Άρκευθος και το αιθέριο έλαιο Αρκεύθου χρησιμοποιούνταν από πολύ παλιά κατά της νευροπάθειας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εισπνευστικό, αλοιφή και ως έλαιο μπάνιου ή μασάζ.

Το αιθέριο έλαιο Αρκεύθου χρησιμοποιείται στα καλλυντικά σαν συστατικό σε αρώματα για να προσδώσει φρέσκες και ξηρές νότες. Επίσης συναντάται συχνά στο άρωμα προϊόντων μπάνιου και προϊόντων περιποίησης δέρματος και μαλλιών, ενώ χρησιμοποιείται ως ενεργό συστατικό αλλά και ως αρωματικό συστατικό σε φαρμακευτικά προϊόντα. Το αιθέριο έλαιο Αρκεύθου είναι κατάλληλο για μείγματα με βασιλικό, βενζοϊνη, γκρέιπφρουτ, λεβάντα, φασκόμηλομένταδενδρολίβανοσανταλόξυλο, κίτρο και κυπαρίσσι.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Συσκευασία

100ml

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Άρκευθος Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο (Juniper Berry Oil Organic) – Cosmetic”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *