Κωδικός προϊόντος: 3012-S Κατηγορία:

Botanical name: Citrus aurantium bergamia

Plant part: Fruit skin

INCI-Ingredients: CITRUS AURANTIUM BERGAMIA PEEL OIL EXPRESSED

CAS: 89957-91-5

EINECS: 289-612-9

Manufacturing: Pressing

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Περγαμόντου αποκτάται από την εξωτερική φλούδα του άγουρου φρούτου από το δέντρο Περγαμόντο (Citrus aurantium bergamia) μέσω της διαδικασίας της ψυχρής εκθλίψεως. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι 0.5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Περγαμόντου είναι ένα κίτρινο προς καφετί υγρό. Η χλωροφύλλη που περιέχεται στα κύτταρα μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία πράσινων αποχρώσεων. Έχει λεπτή και γλυκιά μυρωδιά, με ξεκάθαρες νότες λεμονιού. Το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντου διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1:2, αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Η φαρμακευτική βιομηχανία χρησιμοποιεί το βιολογικό αιθέριο έλαιο Περγαμόντου σε προϊόντα κατά των αναπνευστικών ασθενειών, όπως η αμυγδαλίτιδα. Επιπλέον λέγεται ότι έχει αντισπασμωδικό αποτέλεσμα έτσι ώστε η φαρμακευτική βιομηχανία να μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία κολικών, δυσπεψίας και μετεωρισμού. Επιπλέον, ως πρόσθετο σε αντι-ιικές κρέμες, λέγεται ότι παρέχει ανακούφιση για ιογενείς δερματικές παθήσεις όπως ο έρπης ή ο έρπητας ζωστήρας.

Στη βιομηχανία καλλυντικών, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Περγαμόντου χρησιμοποιείται κυρίως στην αρωματοποιία για την δημιουργία αρωμάτων και σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Στην αρωματοθεραπεία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Περγαμόντου λέγεται ότι ανακουφίζει τις καταθλιπτικές διαθέσεις. Το φρέσκο άρωμα που μοιάζει με εσπεριδοειδή λέγεται ότι καταπραΰνει τα νεύρα.

Εφαρμογές στα τρόφιμα: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο περγαμόντου είναι η κλασική και χαρακτηριστική ένωση της γεύσης του Earl-Grey-Tea. Χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό γλυκών, αλκοολούχων ποτών και αρτοσκευασμάτων.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.