Κωδικός προϊόντος: 31002 Κατηγορία:

Botanical name: Rosmarinus officinalis

Plant part: Herb

INCI-Ingredients: ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL

CAS: 8000-25-7

EINECS CAS: 84604-14-8

EINECS: 283-291-9

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου αποκτάται από τα φύλλα και τα κλαριά του Δενδρολίβανου (Rosmarinus officinalis) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 1 και 3%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου είναι ένα ρευστό άχρωμο προς κιτρινωπό και μερικές φορές ακόμα και πρασινωπό υγρό. Έχει μία πικάντικη αναζωογονητική και χαρακτηριστική μυρωδιά. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1:1, αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό.

Τo κύριo συστατικό του είναι η κετόνη βερβενόνη. Το πινένιο, η α-τερπινεόλη, το λιμονένιο, το καρυοφυλλένιο, το μυρσένιο, το Ρ-κυμένιο και ο οξικός βινυλεστέρας συναντώνται σε μικρότερες περιεκτικότητες.

Χημειότυπος: Ανάλογα το περιβάλλον και τις συνθήκες καλλιέργειας, το Δενδρολίβανο μπορεί να παράγει ποικίλα φυσικά συστατικά που οδηγούν σε έλαια με διαφορετικά αρώματα και θεραπευτικά οφέλη. Τα φυτά που παράγουν έλαια με διαφορετικές χημικές συνθέσεις, χαρακτηρίζονται από τον χημειότυπο. Ουσιαστικά, ο χημειότυπος ορίζει το συστατικό που βρίσκεται στη μεγαλύτερη συγκέντρωση στο έλαιο. Το συγκεκριμένο βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου ορίζεται από τον χημειότυπο ct. Verbenone που σημαίνει ότι η καμφορά είναι το κυρίαρχο συστατικό.

Εφαρμογές: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου ct. Verbenone περιέχει πολύ λιγότερη καμφορά και είναι πιο ήπιο και ποώδες σε σχέση με τον χημειότυπο Borneol-Camphor. Θεωρείται αναζωογονητικό, υποστηρίζει το αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζει από χρόνιο ρευματικό πόνο και πρήξιμο. Οι αντισπασμωδικές του ιδιότητες προσφέρουν γρηγορότερη επούλωση στους ταλαιπωρημένους μύες. Επίσης περιέχει θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν ιδανικό για προϊόντα περιποίησης δέρματος, περιποίησης μαλλιών και οικιακά προϊόντα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.