Κωδικός προϊόντος: 3100-S Κατηγορία:

Botanical name: Rosmarinus officinalis

Plant part: Herb

INCI-Ingredients: ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL

CAS: 8000-25-7

EINECS CAS: 84604-14-8

EINECS: 283-291-9

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Non Food Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου αποκτάται από τα φύλλα και τα κλαριά του Δενδρολίβανου (Rosmarinus officinalis) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 1 και 3%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου είναι ένα ρευστό άχρωμο προς κιτρινωπό και μερικές φορές ακόμα και πρασινωπό υγρό. Έχει μία πικάντικη αναζωογονητική και χαρακτηριστική μυρωδιά. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1:1, αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό.

Τα κύρια συστατικά του είναι η καμφορά και το πινένιο. Η βορνεόλη, η α-τερπινεόλη, το λιμονένιο, το καρυοφυλλένιο, το μυρσένιο, το Ρ-κυμένιο και ο οξικός βινυλεστέρας συναντώνται σε μικρότερες περιεκτικότητες.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του βιολογικού αιθέριου ελαίου Δενδρολίβανου έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μασάζ, ρινικά, ως αλοιφή ή έλαιο μπάνιου.

Στην αρωματοθεραπεία το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου χρησιμοποιείται σε μικρές περιεκτικότητες κυρίως σε έλαια μπάνιου ή σε καταλύτη.

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου χρησιμοποιείται στα καλλυντικά στην αρωματοποιία κυρίως σε βότανα, φτέρες και νότες κεχριμπαριού. Επίσης είναι συστατικό στην eau de cologne,στο νερό λεβάντας και χρησιμοποιείται σε ένα μεγάλο εύρος προϊόντων περιποίησης (σαπούνια, σαμπουάν, αποσμητικά). Το αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου είναι κατάλληλο για μείγματα με πευκοβελόνες, λεβάντα, δάφνη, μαντζουράνα, μανταρίνι, θυμάρι, ύσσωπο και λεμόνι.

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου δεν χρησιμοποιείται γενικά στην ετοιμασία φαγητών και ροφημάτων. Παρ ‘όλα αυτά χρησιμοποιείται σε βιομηχανικό επίπεδο για τον αρωματισμό πικάντικων και Μεσογειακών φαγητών.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.