Κωδικός προϊόντος: 2058-V Κατηγορία:

Botanical name: Mentha cardiaca, labiatae

Plant part: Blooming herb

INCI-Ingredients: MENTHA CARDIACA HERB OIL

CAS: 91770-24-0

EINECS: 294-809-8

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Δυόσμου αποκτάται από ολόκληρο το ανθοφόρο φυτό του Δυόσμου (Mentha spicata) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα φτάνει το 0.7%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Δυόσμου είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Έχει μία φρέσκια-δροσερή μυρωδιά, η οποία συνοδεύεται από νότες κύμινου. Διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 1.5, αιθανόλη 80%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια ενώ δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύριο συστατικό είναι η (R) – καρβόνη. Σε μικρότερες συγκεντρώσεις βρίσκονται το λιμονένιο και η λιναλοόλη.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου από Δυόσμο έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Ως αιθέριο έλαιο που δεν ψύχεται, ο Δυόσμος είναι κατάλληλος για τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Λειτουργεί κατά της οξείας και χρόνιας βρογχίτιδας και κατά της καταρροής σαν αποχρεμπτικό, όταν εφαρμόζεται με εισπνοή ή σαν έλαιο μπάνιου. Επίσης το αιθέριο έλαιο Δυόσμου διευκολύνει την πέψη και την ροή της χολής. Μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί για γαστρίτιδα, ναυτία και κοιλιακό μασάζ στην περιοχή της ουροδόχου κύστης, για το κυκλοφορικό, για περιτύλιξη ενός σημείου ή σε έλαιο μπάνιου. Για ουλές και τραύματα, το αιθέριο έλαιο Δυόσμου μπορεί να προάγει την επούλωση πληγών μέσω των επιθηλιοποιητικών ιδιοτήτων του όταν χρησιμοποιείται ως λάδι μασάζ ή έλαιο μπάνιου. Εάν εμφανιστεί κνησμός, το αιθέριο έλαιο Δυόσμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αλοιφή ή λάδι εμποδίζοντας τη φλεγμονή των  περιοχών που έχουν προσβληθεί.

Στη αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Δυόσμου χρησιμοποιείται για την εξισορροπητική και καταπραϋντική δράση του. Για την ψυχική και σωματική εξάντληση, συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος και τη γενική ένταση, το αιθέριο έλαιο Δυόσμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματικό χώρου, λάδι για μασάζ, έλαιο μπάνιου ή ως οσφρητική φιάλη. Ακόμη και σε περιπτώσεις με αδυναμία μνήμης και έλλειψη συγκέντρωσης, το αιθέριο έλαιο Δυόσμου αποτελεί την ιδανικότερη λύση.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.