Κωδικός προϊόντος: 1248-S Κατηγορία:

Botanical name: Echinacea Purpurea

INCI-Ingredients: ECHΙNACEA PURPUREA EXTRACT

CAS: 90028-20-9

EINECS: 289-808-4

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Εχινάκειας προέρχεται από το πολυετές ποώδες φυτό Echinacea purpurea που ανήκει στην οικογένεια των ηλίανθων. Φημίζεται ως ένα ιθαγενές φυτό της Bόρειας Aμερικής καθώς αποτελούσε ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα των Iνδιάνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν “δια πάσα νόσον”.Τα άνθη του ευδοκιμούν μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, ανάλογα με την τοποθεσία, και τα φύλλα του είναι πορτοκαλί ενώ τα πέταλα ροζ-μωβ. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Εχινάκειας λαμβάνεται με τη βοήθεια της εκχύλισης μέσω υπερήχων ολόκληρου του μωβ φυτού coneflower (Echinacea purpurea). Έπειτα προστίθεται αλκοόλη και φιλτράρεται.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Εχινάκειας είναι ένα ανοιχτό καφέ υγρό και έχει χαρακτηριστικό άρωμα.

Εφαρμογές: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Εχινάκειας προσφέρει ελαστικότητα στο ξηρό και κατεστραμμένο δέρμα ενώ διατηρεί και την υγρασία της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλο για δέρματα ευαίσθητα και με τάση ακμής καθώς ανακουφίζει και ηρεμεί την επιδερμίδα έπειτα από την εφαρμογή του ενώ βελτιώνει και την επούλωση πληγών. Επίσης βρίσκει εφαρμογή κατά των δερματοπαθειών (ψωρίαση, εκζέματα, δερματίτιδα, ακμή), του έρπητα, των εγκαυμάτων από την ηλιακή ακτινοβολία, των τσιμπημάτων και των αμυχών και εκδορών της επιδερμίδας.

To βιολογικό αιθέριο έλαιο Εχινάκειας λέγεται ότι διαθέτει και αντιγηραντικές ιδιότητες καθώς φαίνεται πως επιδρά θετικά  στη λείανση των ρυτίδων και προστατεύει το κολλαγόνο της επιδερμίδας από τις ελεύθερες ρίζες εμποδίζοντας έτσι την εξάπλωση των τοξινών στους ιστούς της επιδερμίδας.

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Εχινάκειας χρησιμοποιείται συχνά για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς αποτρέπει τα κρυολογήματα σε πρώιμο στάδιο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.