Κωδικός προϊόντος: 10150 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Silybum Marianum Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS)  (PDS)

Περιγραφή

Το κίτρινο έλαιο του γαϊδουράγκαθου συλλέγεται από τους σπόρους του φυτού, καθώς πρόκειται για ένα γνωστό θεραπευτικό φυτό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το  γαϊδουράγκαθο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λινελαϊκό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Στα καλλυντικά χρησιμοποιείται έλαιο γαϊδουράγκαθου λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λινελαϊκό οξύ. Λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του, το λάδι αναμειγνύεται με πιο σταθερά λάδια βάσης, όπως το έλαιο jojoba.

Εφαρμογή σε τρόφιμα

Το έλαιο χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής για την υποστήριξη του ήπατος και του πεπτικού συστήματος. Έχει ήπια γεύση και είναι καλό για το ραφινάρισμα ποικίλων πιάτων και σαλατών.