Κωδικός προϊόντος: 041007-F Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Hippophae Rhamnoides Fruit Extract

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, COSMOS certified, Kosher

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό έλαιο Ιπποφαές παράγεται με εκχύλιση με υπερκρίσιμα υγρά με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα και το εκχύλισμα σταθεροποιείται με αντιοξειδωτικό δενδρολίβανο

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό έλαιο Ιπποφαές είναι ένα πορτοκαλί-κόκκινο υγρό και περιέχει 30-40 % παλμιτικό οξύ, 22-40 % παλμιτολεϊκό οξύ και 1-7 % μη σαπωνοποιήσιμα συστατικά όπως καροτενοειδή, αλκανόλες, τοκοφερόλες και στερόλες.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το βιολογικό έλαιο Ιπποφαές περιέχει το σπάνια παλμιτολεϊκό οξύ, το οποίο είναι επίσης συστατικό των ελαίων του δέρματος και διεγείρει τις αναγεννητικές διεργασίες στην επιδερμίδα και προάγει την επούλωση των πληγών. Ως εκ τούτου  μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της αναγέννησης του δέρματος και στην ελαχιστοποίηση των ουλών. Τα άλλα ακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο εκχύλισμα αυξάνουν την υγρασία του δέρματος. Έχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα και είναι επομένως ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση σε προϊόντα αντιγήρανσης, προϊόντα περιποίησης δέρματος, ειδικά για ξηρό και σκασμένο δέρμα, προϊόντα καθαρισμού δέρματος και σαπούνια περιποίησης. Το βιολογικό έλαιο Ιπποφαές μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αντηλιακά και after sun προϊόντα. Επιπλέον δυναμώνει τα μαλλιά, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε σαμπουάν, μαλακτικά και άλλα προϊόντα μαλλιών που στοχεύουν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών.

Εφαρμογή σε τρόφιμα: Το βιολογικό έλαιο Ιπποφαές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αρωματισμό παρασκευασμάτων φρούτων και λαχανικών, χυμών, άλλων ποτών και τροφίμων. Χρησιμοποιείται επίσης σε dressing σαλάτας. Στα συμπληρώματα διατροφής, είναι κατάλληλο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του λίπους σε περιπτώσεις ανεπάρκειας βασικών λιπαρών οξέων λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα.