Κωδικός προϊόντος: 10608 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Simmondsia Chinensis Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Πιστοποιήσεις: certified by Prüfgesellschaft mbH / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή

Η ιστορία του χρυσοκίτρινου ελαίου jojoba βρίσκεται στο δίλημμα της φαλαινοθηρίας. Αρχικά, η βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποίησε το σπερμακέτι (λίπος κήτους), ένα κερί που αποκτήθηκε από τις φάλαινες, για τα πιο πολυτελή προϊόντα της.  Όταν προέκυψε η ανάγκη αντικατάστασης του, η λύση βρέθηκε στα βότανα. Το έλαιο τζοτζόμπα με τη χημική δομή του C19H41COO-C20H41 έχει παρόμοιες ιδιότητες,  όπως το σπερμακέτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ίδιες εφαρμογές. Σήμερα αυτή η ιστορία είναι αδιανόητη, αλλά χρειάστηκε πολύς καιρός, πριν το έλαιο τζοτζόμπα γίνει τόσο καθιερωμένο όσο και σήμερα. Καλλιεργείται στη Νότια Αμερική, τη Βόρεια Αμερική, το Ισραήλ και τη Βόρεια Αφρική.  Οι προμηθευτές μας καλλιεργούν τους καρπούς jojoba στο Περού και την Τυνησία. Δεδομένου ότι πρόκειται για φυτό της ερήμου, χρειάζεται πολύ ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που υπάρχουν μόνο σε ορισμένες γεωγραφικές τοποθεσίες. Παρά τις πρώτες δυσκολίες στην γεωργία του, το έλαιο τζοτζόμπα έχει καθιερωθεί και θα γίνει το πιο σημαντικό έλαιο για καλλυντικά υψηλής ποιότητας.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το έλαιο και το κερί από τζοτζόμπα είναι ένα αστέρι μεταξύ των καλλυντικών ελαίων λόγω της σύνθεσής του. Αυστηρά μιλώντας, το έλαιο jojoba είναι ένα κερί που θα μετατραπεί σε υγρό κάτω από ορισμένες συνθήκες. Σαν κερί είναι γνωστό για τη μεγάλη διάρκεια ζωής του. Έτσι το έλαιο jojoba είναι ιδανικό υλικό για φυσικά και βιολογικά καλλυντικά.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Το έλαιο τζοτζόμπα απορροφάται καλά από το δέρμα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Έχει μεγάλη δυνατότητα εξάπλωσης, απορροφάται βαθιά από το δέρμα, ρυθμίζει και σταθεροποιεί την υγρασία του δέρματος. Εάν χρησιμοποιείται τακτικά θα μετατρέψει το τοτεντωμένο, ξηρό και ερεθισμένο δέρμα σε πιο ανθεκτικό και λείο. Το έλαιο τζοτζόμπα προστατεύει το δέρμα από εξωτερικές επιρροές με την υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά υποπροϊόντα και βιταμίνη Ε και δημιουργεί ένα ελαφρύ φυσικό αντηλιακό. Το έλαιο τζοτζόμπα αυξάνει τη διάρκεια ζωής των μειγμάτων ελαίων και αποτελεί ένα ιδανικό λάδι βάσης για μείγματα ελαίων και αρωμάτων λόγω της ουδέτερης γεύσης του.

Οι θρεπτικές ιδιότητες  του ελαίου τζοτζόμπα, επιβεβαιώθηκαν σε μια κοσμητολογική μελέτη από τον Dr. Hauck R & D GmbH τον Οκτώβριο του 2015, με τις παραμέτρους της ενυδάτωσης, του επιπέδου σμήγματος, της εξομάλυνσης του δέρματος και της ελάττωσης του ερυθήματος. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα  από εμάς.