Κωδικός προϊόντος: 10027 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Macadamia Integrifolia Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή

Το έλαιο Μακαντάμια παράγεται από τον βασιλιά των καρπών, το μακαντάμια. Το ελαφρώς κίτρινο έλαιο διαθέτει την χαρακτηριστική γεύση του καρπού.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Υψηλή περιεκτικότητα σε παλμιτολεϊκό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που περιέχεται μόνο σε ζωικά λίπη.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Στα καλλυντικά, η υψηλή περιεκτικότητα σε παλμιτολεϊκό οξύ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και καθιστά το έλαιο μακαντάμια απόλυτα συμβατό με το δέρμα. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό λάδι μασάζ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ελαϊκό οξύ.   Το λάδι καθιστά την επιδερμίδα λεία και απαλή.

Οι θρεπτικές ιδιότητες του ελαίου μακαντάμια επιβεβαιώθηκαν σε μια κοσμητολογική μελέτη των Hauck R & D GmbH τον Οκτώβριο του 2015. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα από εμάς.

 Εφαρμογή σε τρόφιμα

Το έλαιο Μακαντάμια είναι ένα πολύ λεπτό βρώσιμο λάδι που είναι ιδανικό για σαλάτες, γλυκά καθώς και για μαγείρεμα και ψήσιμο.