Κωδικός προϊόντος: 10242 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Papaver Somniferum Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS)  (PDS)

Περιγραφή

Το ελαφρώς κίτρινο έλαιο παπαρούνας είναι ένα από τα παλαιότερα έλαια στην Ευρώπη, το οποίο τώρα έχει ανακαλυφθεί ξανά και μετατράπηκε σε κάτι που πλέον σπανίζει.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το έλαιο παπαρούνας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λινελαϊκό οξύ. Είναι παρόμοιο με το ηλιέλαιο.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Στα καλλυντικά χρησιμοποιείται για τις θρεπτικές ιδιότητές του, γιατί απορροφάται γρήγορα και χαρίζει επιπλέον ενυδάτωση. Το έλαιο παπαρούνας είναι κατάλληλο για αλοιφές, λοσιόν, για τη θεραπεία ξηρού δέρματος και αντιρυτιδικών κρεμών.

Εφαρμογή σε τρόφιμα

Το έλαιο παπαρούνας χρησιμοποιείται ως λάδι για σαλάτες και για το ραφινάρισμα γλυκών πιάτων και μούσλι. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυακόρεστο λινελαϊκό οξύ, το παρθένο έλαιο παπαρούνας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα και το ψήσιμο.