Κωδικός προϊόντος: 1087-S Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Sambucus Nigra Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό έλαιο Σαμπούκου προέρχεται από τον καρπό του φυτού. Το έλαιο είναι άχρωμο προς κίτρινο , με έντονη οσμή και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό έλαιο Σαμπούκου έχει υψηλή περιεκτικότητα πολυακόρεστου Α-λινολενικού οξέος ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B, C, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, αμινοξέα και σε πλήθος φυτοχημικών ουσιών (βετουλίνη, φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, γλυκοσίδια, τανίνες, κουερσετίνη, ρουτίνη και β-καροτίνη).

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Στα καλλυντικά, το βιολογικό έλαιο Σαμπούκου χρησιμοποιείται κυρίως για την αναγέννηση του δέρματος και για τη θεραπεία του λιπαρού, ρυπαρού και με τάση προς ακμή δέρματος. Το έλαιο καθιστά το δέρμα μαλακό, λείο και σταθεροποιεί τη λιπιδική επικάλυψη του δέρματος. Στα φύλλα του Σαμπούκου συγκεντρώνονται ιδιότητες μαλακτικές, επουλωτικές που προάγουν την βελτίωση των μωλωπισμών, διαστρεμμάτων και τραυμάτων. Το βιολογικό έλαιο Σαμπούκου έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση στο ανθρώπινο δέρμα για αυτό και στην ιστορία της ομορφιάς, οι γυναίκες έπλεναν μ’ αυτό το πρόσωπό τους, για να συντηρούν το δέρμα τους λευκό δίχως φακίδες.

Το βιολογικό έλαιο σαμπούκου, είναι επίσης εξαιρετικό για άσθμα, μολύνσεις αυτιών, αλλεργικά εκζέματα, καντιντίαση, εγκαύματα, κρυολογήματα, ρευματισμούς και αρθριτικά.