Κωδικός προϊόντος: 10621 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Avena Sativa Kernel Oil

ΕφαρμογήΚαλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή: Η βρώμη είναι ένα ευρέως γνωστό φυτό, το οποίο έχει πολλές χρήσεις. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δεν διαθέτει γλουτένη και για αυτό τον λόγο έχει θετικές λειτουργίες. Παρά την υψηλή δημοτικότητα της βρώμης, το λάδι που εκχυλίζεται από αυτή είναι σχετικά άγνωστο και αρκετά σπάνιο.Το κίτρινο-χρυσό λάδι χρησιμοποιείται σε συνθέσεις για την χαλάρωση του δέρματος.

Ειδικά Χαρακτηριστικά:  To έλαιο βρώμης έχει μια ισορροπημένη αναλογία ελαϊκού και λινελαϊκού οξέος και για αυτό μοιάζει με το αργανέλαιο.

Εφαρμογή στα καλλυντικά: Το έλαιο βρώμης, προσφέρει αξιοσημείωτες καλλυντικές ιδιότητες και πολύ χαρακτηριστικές ως προς τις δυνατότητες του, που δεν προσφέρεται από κανένα άλλο έλαιο. Περιέχει τον πολυσακχαρίτη β-γλυκάνη, ο οποίος θεραπεύει τις ρυτίδες αλλά είναι επίσης και εξαιρετικά αντιγηραντικός πολυσακχαρίτης καθώς προκαλεί σύσφιξη της επιδερμίδας σχεδόν άμεσα!