Κωδικός προϊόντος: 3019-S Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-Ingredients: CANANGA ODORATA FLOWER OIL

EINECS: 281-092-1

CAS: 83863-30-3

CAS: 8006-81-3

CAS: 68606-83-7

Food + Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Υλανγκ-Υλανγκ  αποκτάται από τα λουλούδια του δέντρου Υλανγκ-Υλανγκ ( Cananga odorata) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 1.5 και 2.5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Υλανγκ-Υλανγκ είναι ένα σχετικά εύχρηστο, άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Έχει χαρακτηριστική λουλουδένια μυρωδιά, η οποία συνοδεύεται με ελαφριές ξυλώδεις νότες. Το αιθέριο έλαιο Υλανγκ-Υλανγκ διαλύεται εύκολα σε φυτικά και αιθέρια έλαια, αλλά διαλύεται μερικώς στην αιθανόλη. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Τα κύρια συστατικά είναι παράγωγα αρωματικού βενζοϊκού και σαλικυλικού οξέος, λιναλοόλη, φαρνεσόλη και γερανιόλη. Επίσης μπορούν να συμπεριληφθούν τα φαινολικά συστατικά μεθυλεευενόλη και εστραγκόλη.

Εφαρμογές: Όσον αφορά τη χρήση του αιθέριου ελαίου Υλανγκ-Υλανγκ στον ιατρικό τομέα, έχουν παρατηρηθεί μερικές εφαρμογές του κατά την πάροδο του χρόνου. Οι ντόπιοι Φιλιππινέζοι βάζουν τα λουλούδια του Υλανγκ-Υλανγκ μέσα σε έλαιο καρύδας και έτσι αποκτούν ένα εξαιρετικό έλαιο για το δέρμα, το οποίο λειτουργεί και κατά του πυρετού και των λοιμώξεων, όπως η μαλάρια, ο τυφοειδής πυρετός καθώς και άλλες λοιμώξεις που έχουν αναγνωριστεί. Το αιθέριο έλαιο Υλανγκ-Υλανγκ είναι αποτελεσματικό στην ανακούφιση χρόνιων πόνων ή πόνων όγκων ως σπασμολυτικό και ηρεμιστικό. Επιπλέον το αιθέριο έλαιο Υλανγκ-Υλανγκ δρα ως δυνατό φάρμακο για την καρδιά, διαστέλλοντας τις αρτηρίες σε υπέρταση. Ακόμη δρα κατά της ταχυκαρδίας και των αρρυθμιών, ενώ ερευνάται η θετική δράση του κατά του διαβήτη.

Το αιθέριο έλαιο Υλανγκ-Υλανγκ χρησιμοποιείται από την αρωματοθεραπεία ως αρωματικό χώρου για την θεραπεία της κατάθλιψης και της κακής διάθεσης, καθώς διεγείρει την έκκριση ενδορφινών που βελτιώνουν τη διάθεση. Το άρωμα του αιθέριου ελαίου Υλανγκ-Υλανγκ υποτίθεται ότι έχει θετικές επιδράσεις στον αισθησιασμό και στην ομορφιά. Λέγεται επίσης ότι είναι αφροδισιακό, ωστόσο για τους άνδρες προτείνεται η προσθήκη ξυλώδων νοτών.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.