Κωδικός προϊόντος: 2144-V Κατηγορία:

Botanical name: Abies alba Mill.

Plant part: Needles and twig cones

INCI-name: ABIES ALBA LEAF OIL

CAS: 8021-27-0

EINECS: 289-870-2

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Λευκού Ελάτου αποκτάται από τις βελόνες και τα κλαριά του δέντρου (ABIES ALBA) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.25 και 0.35%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Λευκού Ελάτου είναι ένα άχρωμο ή ανοιχτό κίτρινο υγρό. Η μυρωδιά του είναι γλυκιά, ελαφρώς φρουτώδης, με μία ελαφριά νότα βάλσαμου υπενθυμίζοντας τις φρέσκες βελόνες του δέντρου. Ο συνδυασμός τρικυκλίνης, α-πινένιου, βορνεόλης, λιμονένιου, οξικού και μυρσενίου  έχει εντυπωσιακές επιδράσεις στην υγεία.

Εφαρμογές Τα οφέλη για την υγεία του αιθέριου ελαίου ελάτου περιλαμβάνουν την ικανότητά του να μειώνει τον πόνο, να προλαμβάνει λοιμώξεις, να βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία, να αυξάνει το μεταβολισμό, να αποτοξινώνει το σώμα και να μειώνει την οσμή του σώματος. Όσον αφορά την αρωματοθεραπεία ή την τοπική εφαρμογή, το αιθέριο έλαιο ελάτου συνδυάζεται καλά με λεμόνι, πεύκο, πορτοκάλι και δενδρολίβανο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.