Κωδικός προϊόντος: 3101-S Κατηγορία:

Botanical name: Salvia officinalis

Plant part: Leaves

INCI-Ingredients: SALVIA OFFICINALIS OIL

CAS: 8022-56-8

EINECS CAS: 84776-73-8

EINECS: 282-025-9

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου  αποκτάται από τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού (Salvia Officinalis) με ατμό. Η απόδοση κυμαίνεται μεταξύ 0,7 και 2,5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου είναι ένα κιτρινωπό, μερικές φορές ακόμη και κιτρινοπράσινο υγρό. Έχει πικάντικη και χαρακτηριστική μυρωδιά με νότες καμφοράς. Τα κύρια συστατικά του είναι η α-θουγιόνη, η καμφορά, η 1,8-κινεόλη και η βορνεόλη. Τα πινένια, η β-θουγιόνη και το λιμονένιο περιλαμβάνονται σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις. Η περιεκτικότητα σε ισομερή θουγιόνης ποικίλλει ανάλογα με το χρόνο συγκομιδής. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο φασκόμηλου που συγκομίζεται την άνοιξη περιέχει περίπου 25 έως 30% α-θουγιόνη, ενώ στη φθινοπωρινή συγκομιδή κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60%.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου είναι αντιβακτηριακό και αντι-ιικό, επομένως χρησιμοποιείται σε ενναλακτικά φάρμακα για λοιμώξεις που μοιάζουν με γρίπη, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και λοιμώξεις από έρπητα. Σε ορισμένες μελέτες έχει προταθεί και η θετική επίδραση στην επούλωση πληγών.

Η βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιεί το βιολογικό αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου σε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, στην αρωματοποιία και ως αρωματικό παράγοντα στα προϊόντα προσωπικής περιποίησης. Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, των δοντιών, τα σαπούνια και τα αποσμητικά λαμβάνουν την χαρακτηριστική πικάντικη μυρωδιά του.

Στην αρωματοθεραπεία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου επαναφέρει την δύναμη σε περίπτωση κακής συγκέντρωσης, κούρασης και εξάντλησης.

Εφαρμογές στα τρόφιμα: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου χρησιμοποιείται σε βιομηχανική κλίμακα ως γεύση για πικάντικα και μεσογειακά πιάτα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.