Κωδικός προϊόντος: 10165 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Elaeis Guineensis Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10,DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το αποσμημένο Φοινικέλαιο έχει λευκό χρώμα, σε αντίθεση με το ακατέργαστο που έχει ένα πορτοκαλί προς κόκκινο χρώμα (Κόκκινο Φοινικέλαιο).

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Στα καλλυντικά το Φοινικέλαιο χρησιμοποιείται παρόμοια με το έλαιο καρύδας για την παραγωγή σαπουνιού και κρεμών σώματος. Το έλαιο του φοίνικα λιώνει σε θερμοκρασία σώματος (σημείο τήξεως 35-40°C) δημιουργώντας μία αίσθηση δροσιάς στο δέρμα. Αυτό το αποτέλεσμα λαμβάνεται πολύ υπόψη στην παραγωγή φαγητού.

Εφαρμογή σε συμπληρώματα διατροφής

Το έλαιο του φοίνικα χαρακτηρίζεται για την καλή του αντοχή στη θερμότητα, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας κορεσμένων λιπαρών οξέων. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδανικό για τηγάνισμα και ψήσιμο. Στην παραγωγή τροφίμων το φοινικέλαιο είναι δημοφιλές για την παραγωγή γλυκών, σοκολάτας και ειδών ζαχαροπλαστικής. Σε αυτά τα προϊόντα δίνει ένα ωραίο εφέ λιωσίματος.